Navigatie overslaan

Jong­ste stad van Nederland

50% van de Groningers is onder de 35. Daarmee is Groningen de jongste stad van Nederland en van Europa! Logisch dat het hier ook in de avonden, weekenden en vakanties bruist. In de vele bars en restaurants, op de terrassen en tijdens de talrijke evenementen en cultuurfestivals. Maar ook ’s zomers in het Stadspark en Noorderplantsoen – weelderige parken met vijvers en ligweides – en het stadsstrand. Met een horeca zonder sluitingstijden bepaal je zelf wanneer je het tijd vindt om naar huis te gaan. Vergeet met al die gezelligheid trouwens niet om te genieten van de architectuur en musea in de stad!

De festivals

Er is geen betere manier om de zomer te vieren dan dansend op een festival. Toch? Kom naar Groningen en dein mee op de zomerse beats in de buitenlucht tijdens een van de vele festivals die Groningen rijk is.

Van mei tot en met september staat de Groningse festivalagenda vol met activiteiten. Luister naar concerten op het schapenveld tijdens het festival in het dorpje Hongerige Wolf, geniet van een filmavondje onder de sterrenhemel tijdens Zienemaan & Sterren of luister de hele dag naar live muziek in de haven tijdens ReitdiepPOP. Op welke festivals ben jij te vinden?

De musea

In de stad en provincie Groningen vind je de mooiste en meest bijzondere musea van Nederland. Zo zijn er verschillende musea die alle aspecten van het leven in Groningen belichten. Daarnaast zijn er galerieën en andere bezienswaardigheden waar je jouw vrije dagen mee kunt vullen.

Wist je dat de stad en de provincie vol prachtige monumenten staan? Van rijksmonumenten, gemeentelijke monumenten tot beschermde stads- of dorpsgezichten. Ze zijn allemaal even waardevol!

Nachtleven

Prachtige natuur, heerlijke cultuur en een bruisend nachtleven. In Groningen is het allemaal binnen handbereik. Het is dan ook niet voor niets dat de inwoners van Groningen tot de gelukkigste van Nederland behoren.

De stad leeft, 24 uur per dag, de bars liggen op loopafstand van elkaar en zonder sluitingstijden is het moeilijk om vroeg naar huis te gaan. 'Groningen the city that never sleeps.'

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring