Navigatie overslaan

KamersIn​.nl: nieu­we manier van kamer­be­mid­de­ling in stu­den­ten­stad Groningen

Valt er nog iets nieuws te bedenken voor het aanbieden of zoeken van studentenkamers? Om een kamer te zoeken kun je immers al terecht op tal van websites, via zoekmachines, door je in te schrijven of dankzij bemiddeling van een makelaar. Maar in Groningen - een van de meest innovatieve steden van Nederland met tal van startups of app-bouwers - is er toch weer een nieuwe mogelijkheid bij gekomen om een kamer te vinden of te verhuren: KamersIn.nl

KamersIn vraagt geen bemiddelingskosten, maar verwacht zó veel bezoekers op haar website dat het kan leven van de advertentie-inkomsten. En vele andere diensten die kunnen worden aangeboden aan de kamerzoekers, die samen voor adverteerders of aanbieders van diensten een zeer interessante doelgroep vormen.

Jesse Siegers is één van de oprichters die KamersIn in Groningen startte. “Ik heb KamersI.nl een paar jaar geleden opgericht omdat ik geloof dat het vinden van een nieuw huis voor iedereen gratis zou moeten zijn”, zegt hij op de website Founded in Groningen. “Met Kamersin.nl probeer ik het vinden van, en verhuizen naar, een nieuwe plek zo makkelijk mogelijk te maken. Zo proberen we ervoor te zorgen dat iedereen een perfecte plek kan vinden.”

Inmiddels is Kamersin.nl uitgegroeid tot een community van meer dan twintigduizend gebruikers die actief studentenkamers, studio's en appartementen delen in Groningen, Amsterdam en Utrecht. “Bij Kamersin.nl willen we de manier waarop we huizen vinden, delen en verhuizen radicaal veranderen. We bouwen aan een full-service woningbouwbedrijf, gebouwd rond een levendige studentengemeenschap. Voor verhuurders willen we een one-stop-shopzijn waar we diensten aanbieden die het gemakkelijk maken om betrouwbare huurders te vinden. Voor studenten bieden we diensten waarmee ze een geweldig nieuw thuis kunnen vinden. Uiteraard gratis”, zo meldt het bedrijf via de website.

Voor studenten biedt KamersIn diensten waarmee ze een nieuw thuis kunnen vinden. Ze bieden echter ook juridische bijstand (bijv. Verhuurdercheck, maximale huurprijscontrole), verhuisservices, schoonmaakdiensten, meubels en fietsverhuur en een community om de bewoner meteen thuis te laten voelen.

Landelijk initiatief

Overigens is KamersIn niet een puur Gronings, maar een landelijk initiatief. De initiatiefnemers denken met alle studenten samen een voor adverteerders zeer interessante doelgroep te hebben aangeboord. “Naar schatting hebben we in totaal 38.000 meer studenten dan studentenaccommodaties die beschikbaar zijn. Alleen al in Amsterdam is er een tekort van meer dan 10.000 studentenkamers. Dit jaar was ook de eerste keer dat studenten gemiddeld meer dan €400 betaalden voor een studentenkamer. De prijzen waren nog nooit zo hoog. Als gevolg van de crisis moesten studenten in verschillende steden in Nederland in tenten slapen in plaats van in huizen”, aldus Siegers.

Hoe geld verdienen?

“Zoals bij elk bedrijf hebben we geld nodig om te doen wat we doen”, vervolgt hij. “We zijn er echter van overtuigd dat ons platform voor iedereen gratis moet kunnen worden gebruikt. Dat roept de vraag op: "hoe verdienen jullie geld?" Dit doen we via advertenties van derden en gelieerde diensten. Derden worden uitgenodigd om diensten aan onze gebruikers aan te bieden, waarvoor wij een commissie ontvangen.”

Meer op: www.kamersin.nl

Via Facebook: https://www.facebook.com/kameringroningen/

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring