Navigatie overslaan

Klas­siek meets tran­ce: Armin van Buuren geniet

DJ Armin van Buuren genoot vrijdagavond 5 maart zichtbaar tijdens de vertolking van het Noord Nederlands Orkest (NNO) van een deel van zijn repertoire in cultuurcentrum de Oosterpoort in Groningen. Van Buuren, volgens DJ Magazine de beste DJ ter wereld, kwam in hoogsteigen persoon luisteren naar de klassieke interpretatie van zijn trancemuziek. De grijns op zijn gezicht sprak boekdelen, evenals de buigingen die hij na afloop van het concert op het podium maakte voor de muzikanten.

Toegegeven, zo strak als trance krijg je het nooit bij een live orkest. Om dit toch te benaderen, kwamen de vervoerende beats uit een elektronisch drumstel en werd er bijvoorbeeld ook elektrische gitaar en synthesizer ingezet. Maar, elektronisch de kwaliteit van de blazers en strijkers tevoorschijn toveren zoals die vrijdagavond te horen waren, lukt dan ook weer niemand.

Om de sfeer van een trancefeest zoveel mogelijk op te roepen, waren de stoelen voor de gelegenheid van de vloer van de zaal gehaald. Samen met de lichtshow inclusief laser ontstond een bijzondere combinatie van een klassiek concert waarbij de muzikanten zitten, en een trancefeest waarbij de bezoekers meegevoerd worden met de muziek.

Om het feest compleet te maken, sloot DJ Remy af met een écht feest. Mét een dansende massa, zoals we gewend zijn.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring