Navigatie overslaan

Koop­man Logis­tics: Onze dienst­ver­le­ning moet de klant altijd geld opleveren’

De vrachtwagens van Koopman Logistics Group, volgeladen met splinternieuwe auto’s, zijn een bekend fenomeen op de snelwegen. Het Groningse familiebedrijf groeide sinds de oprichting in 1930 uit tot één van de grootste logistieke ondernemingen van de Benelux én winnaar van de Groninger Ondernemingsprijs 2018. Een dergelijke status bereik je alleen als je continu weet in te spelen op nieuwe ontwikkelingen. En dat weten ze op het Koopman-hoofdkwartier in Leek maar al te goed.

Koopman Logistics Group is een logistieke dienstverlener met twee takken: Cargo en Automotive. De divisie Cargo verzorgt goederenvervoer over de weg en logistiek rond internetbestellingen in Groningen en Friesland, als partner in het landelijk TransMission-netwerk. Het grootste deel van de omzet komt echter uit de dienstverlening en het transport in de automotive sector. Zo is Koopman Logistics de grootste autotransporteur van Nederland en is het gespecialiseerd in ‘remarketing’, het netjes maken van gebruikte auto’s met als doel een hogere verkoopwaarde te realiseren voor leasemaatschappijen.

‘Onze dienstverlening moet de klant altijd geld opleveren’, zo zegt algemeen directeur Maurice de Wilde. ‘Daarom zijn we altijd op zoek naar innovaties. Die vinden we bijvoorbeeld in blockchain-technologie: daarmee brengen we het hele traject dat een auto aflegt van fabriek tot aan verkoop, digitaal in kaart.’ Het stelt Koopman in staat om bij autofabrikanten precies aan te geven waar het proces beter en sneller kan. ‘Dat levert hen duizenden euro’s aan kostenbesparingen op.’

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring