Navigatie overslaan

Kroon­prins in Gro­nin­gen voor lan­ce­ring Bos­at­las van de Neder­land­se Geschiedenis

Op dinsdag 11 oktober nam kroonprins Willem-Alexander de eerste editie van de Bosatlas van de geschiedenis van Nederland in ontvangst in het hoofdkantoor van Noordhoff Uitgevers in Groningen. Dit alles gebeurde tijdens de viering van het 175-jarige bestaan van de uitgeverij.

De Bosatlas is een monumentale atlas die geheel gewijd is aan onze vaderlandse geschiedenis. In meer dan 1.500 kaarten en afbeeldingen (576 pagina's) passeert een variëteit aan thema's - van prehistorie tot de moderne tijd - de revue. Met aandacht voor hunebedden, terpen, het Romeinse Rijk, Karel de Grote, Vikingen, kloosters en kastelen, Beeldenstorm, ontdekkingsreizen, de Opstand, VOC, vestingsteden, Napoleon, Suriname, Eerste en Tweede Wereldoorlog, Nederlands-Indië, watersnoodramp, vredeoperaties en honderden andere onderwerpen levert de Bosatlas van de Nederlandse Geschiedenis een zeer compleet beeld van de ontwikkelingen in Nederland door de eeuwen heen.

Er is vier jaar door een team van specialisten aan deze uitgave gewerkt. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed bijvoorbeeld heeft speciaal voor deze atlas een selectie van zo’n duizend erfgoedlocaties gemaakt. Daarnaast zorgde Karel Tomeï voor prachtige foto's van erfgoedlocaties, waarmee elk hoofdstuk in het monumentale boekwerk wordt geopend.

Tot 31 december is de Bosatlas van de Nederlandse Geschiedenis nog bij de boekhandels te krijgen voor de speciale introductieprijs van 99,95 euro. De atlas wordt dan geleverd in een luxe bewaardoos.

Zie ook www.bosatlas.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring