Navigatie overslaan

Kun­ste­naars en bedrij­ven slaan han­den ineen

Kunstenaars en ondernemers in de provincie Groningen slaan de handen ineen om in een programma, genaamd ‘4x4’, elkaar te ondersteunen. In vier sessies van een middag, verdeeld over vier weken, gaan ze aan de slag om vraagstukken op te lossen waar de bedrijven een creatieve hand bij kunnen gebruiken. De kunstenaars, in dit geval iedereen met een creatief beroep, leren op hun beurt zakelijker denken. De provincie Groningen financiert dit door middel van het IAG2, een subsidieprogramma voor innovatie.

Vier medewerkers van een bedrijf dat zich heeft aangemeld met een case, en vier kunstenaars, worden aan elkaar gekoppeld en begeleid door een coach. Het idee is om innovatie te laten ontstaan uit onverwachte situaties.

De kunstenaars worden geselecteerd op basis van ervaring, inbreng en ambitie. Ze worden niet ingezet vanwege hun vakmanschap als kunstenaar, maar vanwege hun vermogen om buiten de gebaande paden te denken. 25 kunstenaars kunnen zich aanmelden voor de introductiedag. Uiteindelijk worden er zestien uitgekozen die mee mogen doen aan het project.

De eerste middag bestaat uit een briefing, waarbij de kunstenaars en bedrijven zichzelf presenteren. De teams ondervragen hun opdrachtgever, totdat de case helemaal helder is. De tweede sessie staat in het teken van concepting: de teams gaan op onderzoek uit en produceren de hoofdlijnen van een oplossing. Tijdens de derde sessie worden deze hoofdlijnen uitgewerkt, waarna ze op de vierde middag gepresenteerd worden.

Het project 4x4 is opgezet door De Ondernemers BV in samenwerking met Kunstenaars&CO. Bedrijven en creatievelingen die mee willen doen, kunnen zich aanmelden via www.vierkeervier.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring