Navigatie overslaan

Kwint BV: Oud Gro­nings fami­lie­be­drijf hele­maal terug van weggeweest

Het oude Groningse familiebedrijf Kwint BV is helemaal terug van weggeweest. Kwint is gespecialiseerd in het maken van hijs- en hefmiddelen, bestemd voor de bouw, kraanbedrijven, industrie, transport, offshore en windenergie, scheepsbouw, overheid en de landbouw. Nog niet zo lang geleden was het een landelijk toonaangevend bedrijf. Maar nadat de familie de aandelen verkocht aan een beleggingsmaatschappij, ging het snel bergafwaarts.

Dat ging de familie toch zeer aan het hart. En daarom werd besloten de aandelen terug te kopen. Sinds vorig jaar, 2015, is er hard aan gewerkt om de verloren positie te heroveren. En dat is tot nu toe goed gelukt, vertelt Maartje Struis, commercieel manager en sinds 2015 aangetrokken om te helpen het verloren terrein terug te winnen.

Struis is bij Kwint – opgericht in 1883 - verantwoordelijk voor de verkoop: het bedrijf is leverancier van hef- en hijsmiddelen en inspectie en onderhoud daarvan. Ook heeft Kwint een eigen zeilmakerij, waar onder meer dekzeilen worden gemaakt voor ladingen op vrachtwagens of voor schepen.

De uitdaging die ze zoekt in haar loopbaan, die vindt Struis momenteel volop bij Kwint BV. ´Het is een prachtig familiebedrijf om voor te werken, met een werksfeer waar ik mij helemaal in thuisvoel. Daar krijg ik de inspiratie en de stimulans door om mijn ambitie waar te maken. Dat is om Kwint weer meer op de kaart te zetten, we willen en moeten weer meer zichtbaar zijn in de markt.´

Wie een bezoekje brengt aan het ruime bedrijfspand aan de Scandinaviëweg ziet een bedrijf dat zich enerzijds richt op handel, maar dat ook de sfeer ademt van een maakbedrijf. Want in zeer ruime hallen zijn mannen bezig om kabels op maat te maken of te testen. En ze snijden grote dekzeilen voor vrachtwagens. Er hangt de wat gemoedelijke sfeer van maak-industrie, met medewerkers die je zo zou kunnen inzetten voor de reclame ´vakmanschap is meesterschap´.

Bij Kwint, waar ze sinds januari 2015 werkt, heeft Maartje Struis haar draai helemaal gevonden. ´Het was inderdaad zo dat er veel te weinig was gedaan aan het onderhouden van onze naam en reputatie. Zelfs in de Eemshaven kenden sommigen ons niet meer. Dat wil toch wel wat zeggen voor een bedrijf als het onze. Het is ons gelukt om dat tij nu te keren: wij zijn weer terug van weggeweest!´.

Dit beleid heeft ook geleid tot een groei van de omzet, en het aantal medewerkers is al weer gestegen van 35 naar 46. ´Onze ambitie is het om met ons bedrijf weer een landelijke dekking te krijgen, ook qua vestigingen. Vanaf september hebben we een vestiging geopend in Tilburg en vanaf januari 2016 zijn we ook nabij Rotterdam actief geworden met een eigen vestiging.’

‘Als Kwint Rotterdam BV gaan we in Ridderkerk van start, waarbij Jagé Constructie BV ook is toegetreden tot de Kwintgroep’, vertelt Struis. ‘Jagé is een bekende speler op het gebied van het ontwerpen en produceren van hijsconstructies.’

Vanwege deze ambitie rijdt ze momenteel heel hele land door. En wat dan zo grappig is, is dat ze onderweg overal haar eigen producten tegenkomt: vrachtwagens met dekzeilen. ´Overal zie ik onze handel! Maar ik let er nu natuurlijk ook veel meer op. Vroeger zat ik in de dakbedekking, en keek ik naar de daken. En nu kijk ik als ik ergens kom meteen naar hef- en hijsmiddelen, naar zeilen en kranen´.

www.kwintgroep.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring