Navigatie overslaan
22/04/2022

L.A.B. Groningen helpt ondernemers in creatieve sector verder te denken

Bij L.A.B. Groningen kun je als ondernemer in de creatieve sector stappen zetten met je bedrijf. Tijdens een programma van vier maanden worden creatieven geïnspireerd, gecoacht en kunnen tijdens groepsintervisies ervaringen en inzichten gedeeld worden. Afgelopen najaar ging de eerste groep van start.

Johannes Postema Business Developer bij BBENG én initiatiefnemer van het programma L.A.B.: “Groningen is best wel een creatieve stad en creatieven hebben veel te bieden. Alleen komen ze er niet altijd zelf uit.” Het GROW-programma van L.A.B. is daarom voor ondernemers die al aardig op weg zijn met hun eigen bedrijf, maar die open staan voor nieuwe ideeën en aanpakken. “Niet elke creatieveling is goed in ondernemerschap, dat is natuurlijk een vak apart. Ons programma helpt de ondernemer verder in haar of zijn onderneming.”

Programma op maat

Het programma is grotendeels op maat gemaakt. Als je meedoet werk je aan je eigen persoonlijke doelen in individuele gesprekken, maar er zijn ook groepsopdrachten om je op weg te helpen. “We hebben het programma uitgesmeerd over vier maanden zodat de deelnemers ook daadwerkelijk in gesprek moeten met klanten tussen de sessies en bijeenkomsten door. Waar ze mee bezig zijn, brengen ze zo gelijk in de praktijk”, vertelt Postema.

Naast het GROW-programma is er ook een IGNITE-track speciaal voor startende ondernemers. “De doelen en vragen die deze starters hebben zijn heel anders dan die van ondernemers die al verder zijn met hun bedrijf en daarom hebben we aparte programma’s gemaakt.”

De gemeente helpt mee met het financieren van L.A.B., maar als je een programma wil volgen, moet je ook nog een eigen bijdrage bijleggen. Eventueel kun je met een subsidie die eigen bijdrage nog wat verlagen, vertelt Postema. De effecten van het programma mogen er zijn. “Tot nu toe hebben we omzetverdubbelingen gezien, maar ook nieuwe samenwerkingen.” Door het programma hebben de deelnemers hun blik verbreed en durven ze nu ook buiten hun comfortzone opdrachten te doen. Zo was er een deelnemer die een eigen bedrijf heeft op het gebied van real life puzzelevenementen. Postema: “Na het programma is ze gaan samenwerken met een museum om daar een historische expositie tot leven te brengen. “Door deelname aan LAB is dat ook tot een zakelijk succes gekomen.”

Meer informatie over L.A.B. Groningen is hier te vinden.donderdag 21 april 2022
Eerste paal Avantium de grond in: ‘groen’ plastic op grote schaal
woensdag 13 april 2022
Energize your future: nationale campagne om energietalenten naar Groningen te halen