Navigatie overslaan

Lan­de­lij­ke dek­king voor suc­ces­vol­le Gro­ning­se res­tau­rant-app Het Laat­ste Tafeltje

Op het állerlaatste moment met flinke korting eten bij goede restaurants. Dat kan met Het Laatste Tafeltje, een unieke, in Groningen ontwikkelde reserveringsapp die het helemaal anders doet. In Noord-Nederland was de app al een groot succes en nu is hij ook voor de rest van Nederland beschikbaar.

Bij Het Laatste Tafeltje kunnen restauranthouders een kortingsactie lanceren op het moment dat ze zien dat niet alle tafeltjes bezet raken op een avond. Als gebruiker van de app kun je meteen de korting verzilveren en dezelfde avond nog bij het restaurant eten.

"Bij andere kortingsdiensten moet je ver van tevoren reserveren als je met korting wil dineren", zegt Het Laatste Tafeltje-oprichter Kars Potze. "Ook weet je daarbij als klant niet goed wat je krijgt. Met Het Laatste Tafeltje hebben we een dienst waarbij de restauranthouder én eters profiteren. De restauranthouder krijgt zijn restaurant op de dag zelf nog vol, en de eters zien waarop ze korting krijgen."

Om te voorkomen dat je als eter kortingen misloopt, kun je in de app aangeven wat je favoriete restaurants en kortingen zijn. Als er vervolgens weer een actie is, krijg je die snel binnen via een pushnotificatie.

Inmiddels zijn 600 restaurants verspreid over Nederland aangesloten bij Het Laatste Tafeltje. Veel daarvan pakken uit met grote kortingen: bijvoorbeeld twee vier-gangen menu's voor de prijs van één, of een gratis wijnarrangement bij het eten. Sommige kortingen lopen zelfs op tot 70 procent. Potze: "Zo maken we lekker en uitgebreid tafelen dus voor veel meer mensen leuk en betaalbaar."

De verwachtingen van de landelijke lancering zijn hooggespannen. De website en app trokken alleen in Noord-Nederland de afgelopen periode al 150.000 bezoekers per maand.

De gratis app van Het Laatste Tafeltje is te downloaden voor iPhone en Android.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring