Navigatie overslaan

Lan­de­lij­ke top­con­fe­ren­tie naar Gro­nin­gen: Neder­land Digitaal

Groningen is in maart volgend jaar gastheer van een landelijke topconferentie: Nederland Digitaal. De conferentie, van 16 tot en met 19 maart, zal tal van politici, ondernemers en onderzoekers naar Groningen brengen. “Dit is fantastisch nieuws voor de stad”, zegt Fred Hassert van Samenwerking Noord, een van de drijvende krachten om die top naar Groningen te krijgen. Het is de tweede keer dat de conferentie plaatsvindt.

Initiatief van het kabinet

De jaarlijkse conferentie is een initiatief van het kabinet onder leiding van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK). De conferentie Nederland Digitaal is een publiek-private samenwerking waaraan ook de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), brancheorganisaties VNO-NCW, MKB Nederland en NLdigital meewerken met ondersteuning van ECP.

Vooraanstaande bezoekers

Fred Hassert, voorzitter van Samenwerking Noord, noemt de komst van de conferentie naar Groningen ‘topnieuws voor de stad. “We kunnen nu écht aan hele Nederland laten zien waar we hier allemaal mee bezig zijn op het gebied van ICT!”, zegt hij. Er worden veel (vooraanstaande) bezoekers verwacht. “Ik heb begrepen dat ze zelfs een speciale trein willen laten rijden om de honderden bezoekers naar Groningen te brengen. De conferentie wordt zó groot dat tal van locaties moeten worden ingehuurd: Martiniplaza, Groninger Forum, A-Kerk of Suikerunie: die locaties hebben we straks allemaal nodig.”

Net als bij de eerste editie zal op de tweede en derde conferentiedag (17 en 18 maart) het congres ICT.OPEN plaatsvinden. Meer dan vijfhonderd wetenschappers en onderzoekers bij bedrijven ontmoeten elkaar rond het thema innovatie vanuit ICT-onderzoek. De organisatie is in handen van NWO en Informatica Platform Nederland (IPN).

De conferentie sluit goed aan bij de ambities en ontwikkeling van het zogenoemde Digital Society Ecosysteem Noord-Nederland. Vandaar dat voor deze editie van de conferentie nauw wordt samengewerkt met regionale en lokale onderwijsinstellingen, overheden en bedrijfsleven verenigd in onder meer Economic Board Noord-Nederland, Samenwerking Noord en Noordelijke Online Ondernemers.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring