01/06/2008

Leegstaand pand in no time getransformeerd tot kantoor

Razendsnel een leegstaand gebouw omtoveren tot een mobiel kantoor. De ontwerpers van het Groningse project Restruimte hebben een modulair interieur bedacht dat in een dag op te zetten en weer af te breken is. Het superflexibele ontwerp herbergt vier functies: een bar, een vergadertafel, een bureau en een uitvouwbare muur.

Het idee is simpel: zodra er een kantoor- of winkelpand leeg komt te staan, worden de meubelen er naartoe gescheept en opgezet. Tot het moment waarop het pand weer in gebruik wordt genomen, heeft de ondernemer een representatief kantoor tot zijn beschikking. En daarna pakt 'ie zijn boeltje weer op om het volgende leegstaande pand te betrekken.

Niet alleen creatievelingen en ondernemers kunnen hun voordeel doen met de flexibele inrichtingen, ook eigenaren van leegstaande panden hebben er baat bij omdat de ruimtes wegens tijdelijke bezetting niet gekraakt kunnen worden. Bovendien krijgt het pand een interessante uitstraling.

Momenteel huist er een mobiel kantoor van Restruimte aan de Westerkade 24. Pandeigenaren die ook een nuttige invulling aan hun leegstaande pand willen geven, zijn welkom om zich te melden.

www.restruimte.nl

01/05/2008
Heiploeg krijgt na dertig jaar pelmachines
01/05/2008
De provincie Groningen krijgt als eerste in Nederland een digitaal verzuimloket