Navigatie overslaan

Lode BV ont­wik­kelt hoog­waar­di­ge appa­ra­tuur voor meten spor­tie­ve inspanningen

Hoeveel inspanning levert 25 kilometer fietsen precies op? Of tien kilometer hardlopen? Bij het Groningse bedrijf Lode BV weten ze daar alles van. Dit bedrijf maakt technologisch zeer hoogwaardige ergometrie apparatuur en ergometrie software. Het gaat om fiets-, loopband-, arm- en lig ergometers. Lode BV won er in oktober van dit jaar een belangrijke prijs mee: de Groninger Ondernemingsprijs 2009.

De prijs werd donderdag 1 oktober in Martiniplaza uitgereikt door de Groningse Commissaris der Koningin, Max van den Berg. De prijs onderstreept ook dat Groningen niet alleen een dienstenstad is, maar ook een stad of provincie waar technologisch zeer hoogwaardige apparatuur wordt ontwikkeld en geproduceerd.

Lode BV, al ruim zestig jaar gevestigd in Groningen, is een van de marktleiders op het gebied van ergometers. Deze worden gebruikt om bij inspanningstesten menselijke prestaties te meten. De ergometers van Lode staan vooral bekend om hun nauwkeurigheid en duurzaamheid.

De prijs bestond behalve uit de titel Groninger Onderneming van het jaar ook uit de Abel Tasman-penning. De jury stond onder leiding van de Groningse Gedeputeerde voor economische zaken Hans Gerritsen. Het was het twaalfde achtereenvolgende jaar dat Abel Tasman-penning werd uitgereikt aan een bedrijf dat zich volgens de jury onderscheidt in onder meer strategie, originaliteit, kwaliteit en duurzaamheid.

Een onderdeel van de Lode Holding, ProCare BV, heeft het Sports Field Lab van het Instituut voor Sportstudies van de Hanzehogeschool Groningen ingericht, met high end meetapparatuur voor het uitvoeren van inspanningstesten.

Ook rookgasspecialist Muelink & Grol uit Groningen en aannemer Frans Norden uit Stadskanaal waren voor de Groninger Ondernemingsprijs genomineerd.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring