Navigatie overslaan

Loka­le onder­ne­mers zet­ten Lau­wersmeer­ge­bied in het zon­ne­tje tij­dens TREKfestival

Een meerdaags festival in één van de mooiste regio’s van Nederland. Dat is in een notendop het TREKfestival in het Lauwersmeergebied. In totaal werken dertig kleine ondernemers uit de omgeving van het Lauwersmeer samen in de organisatie van het festival, dat dit jaar zijn allereerste editie zal beleven. Op minicampings en in B&B’s, in galerieën en in theetuinen; er valt op dertig totaal verschillende maar allemaal even mooie plekken drie dagen lang van alles te beleven.

Het is zonder twijfel één van de mooiste natuurgebieden van Nederland: het Lauwersmeergebied met het Nationaal Park Lauwersmeer. Gelegen op de grens van Groningen en Friesland biedt het een uitvalsbasis voor vele duizenden trekvogels. Maar ook voor de mens heeft het gebied veel te bieden, zoals rust, ruimte, natuur en verse natuurproducten van het land en uit de zee. Om dat bij een groter publiek onder de aandacht te brengen én om een ode te brengen aan de trekvogels wordt in maart het meerdaagse TREKFestival georganiseerd.

Centraal tijdens het festival staan kunst, cultuur, theater, muziek, sport en streekprodukten. Er is een groep ondernemers in het gebied die van het aantrekken, ontvangen, vertroetelen en wegwijs maken van gasten in het Lauwersmeergebied hun werk hebben gemaakt. Zij stellen tijdens het TREKfestival hun huizen en/of bedrijven open voor tijdelijke bezoekers omdat ze de lokale lekkernijen graag delen met andere mensen. In het laatste weekend van maart wordt daarnaast op locatie allerlei culturele en creatieve activiteiten georganiseerd.

Zo kunnen bezoekers van het festival voor live folkrock en bluesmuziek terecht bij Groepsaccomodatie de Energiek in Wehe den Hoorn, worden er in datzelfde dorp, maar dan in de B&B Wilgenheerd, kwelderverhalen verteld en kun je bij camping Leenstertillen in Leens terecht voor een akoestische bric en brac streekmarkt en bij infocafé en streekwinkel ’t Ailand in Lauwersoog voor allerlei lekkers. En dat is slechts een kleine greep uit het overvolle en inspirerende programma.

Voor alle locaties en activiteiten, kijk op www.trekfestival.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring