Navigatie overslaan

Maak ken­nis met de win­naar van de Gro­nin­ger Onder­ne­mings­prijs 2019: Witec

Het innovatieve bedrijf Witec uit Stadskanaal was eind november de grote winnaar van de Groninger Ondernemingsprijs 2019. Witec won het van de twee andere genomineerden: 365Werk en Heiploeg B.V. Benieuwd naar Witec? In deze korte bedrijfsfilm, gemaakt in opdracht van de Ambassadeurs van Groningen, een kijkje achter de schermen…

Witec bestaat uit drie divisies: Motion, Medical en Precision. Het innovatieve bedrijf uit Stadskanaal maakt binnen deze divisies zowel straaljageronderdelen, medische implantaten als machineonderdelen voor de chipindustrie. Witec kent een nationale en internationale afzetmarkt.

Nieuwe producten worden ontwikkeld op de eigen Research & Development afdeling. Soms gebeurt dat in samenwerking met het UMCG en studenten van diverse faculteiten. Zo heeft Witec bijvoorbeeld een implantaat voor het menselijk bekken ontwikkeld, waardoor mensen na een ongeluk weer volledig kunnen herstellen. Witec participeert ook in de ‘Kansrijke Leerweg’ (mede mogelijk gemaakt door Provincie Groningen). Deze bijzondere leerweg resulteert in honderd werkplekken per jaar.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring