Navigatie overslaan

Machi­ne­bou­wer uit Veen­dam bouwt hyper­mo­der­ne fabriek in Rusland

Het in Veendam gevestigde Nivoba is momenteel druk met de bouw van een hypermoderne tarweglutenfabriek in het Russische Belgorod. De order is miljoenen waard en is de grootste die het bedrijf ooit heeft ontvangen. Mede door deze Russische klus doet de Groningse machinebouwer het ondanks de crisis bijzonder goed. Niet voor niets steeg het aantal werknemers het afgelopen van 40 naar 60.

Nivoba is gespecialiseerd in het ontwerpen van processen en het bouwen van machines en installaties voor het scheiden van vaste stoffen en vloeistoffen. Deze systemen worden voornamelijk gebruikt in de voedingsmiddelenindustrie en de chemie, waarin het bedrijf dan ook wereldwijd actief is. Bijzonder aan de installaties die het Nivoba voor de fabriek in Rusland bouwt, is dat er bij dit proces geen enkele voedingsstof verloren gaat en dat er haast geen afval overblijft.

De machinebouwspecialist zet als enige in Nederland zijn machines en installaties volledig in eigen huis in elkaar zet. Hierdoor kunnen ze maatwerk leveren, maar het betekent wel dat er nogal wat verscheept moet worden naar Rusland. In totaal zijn er de afgelopen tijd dan ook zo’n 200 vrachtwagenladingen materiaal naar Belgorod vertrokken. Begin juni werd zelfs een 75 ton zwaar onderdeel voor de fabriek op de trein richting het oosten gezet. Ook deze 35 meter lange warmtewisselaar werd in Veendam in elkaar gezet.

Naast de grote order in Rusland heeft Nivoba inmiddels ook al een order binnen om in Turkije een grote zetmeelfabriek van machines te voorzien. De crisis krijgt voorlopig dus nog geen grip op het Veendammer bedrijf.

www.nivoba.com

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring