Navigatie overslaan

Mag­ne­si­um Health Insti­tu­te ziet gro­te moge­lijk­he­den voor Gro­nings magnesiumzout

Magnesiumchloride, ook wel magnesiumzout genoemd, wordt dankzij zijn heilzame werking op het menselijk lichaam weleens het wondermineraal of de vonk van het leven genoemd. Het mineraal is volop in de Oost-Groningse bodem te vinden en dus is hier een aantal jaren geleden het Magnesium Health Institute opgericht. Dit instituut doet in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen, het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en de Ludwig Maximillianus Universiteit in München wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van het magnesiumzout op het menselijk lichaam.

Magnesiumchloride wordt al langere tijd gebruikt bij de behandeling van huidaandoeningen als psoriasis. Uit Amerikaans onderzoek zou echter blijken dat het mineraal een grote ‘regelneef’ is voor tal van processen in ons lichaam. Het reguleert maar liefst meer dan 325 enzymen in ons lichaam waarvan de productie, het transport en de opslag van energie de belangrijkste functie is. Een goed magnesiumgehalte in het lichaam is van essentieel belang voor een goede gezondheid. Bij een tekort aan magnesium kunnen er allerlei psychische en lichamelijke klachten ontstaan als stress, pijnlijke en stijve spieren, chronische vermoeidheid en prikkelbaarheid. Deze symptomen worden echter nog niet door iedere medicus in verband gebracht met een magnesiumtekort.

In Veendam haalt het bedrijf Nedmag al meer dan dertig jaar magnesiumchloride uit de bodem voor industriële doeleinden. Indien de medische werking wordt bewezen wil het Magnesium Health Institute in Veendam niet alleen de magnesiumchloride op de geneesmiddelenmarkt brengen, maar heeft het ook plannen om een meer met magnesiumchloride aan te leggen. Al jaren trekken mensen naar de Dode Zee vanwege de heilzame werking van het water vol magnesiumzout aldaar; waarom dan ook niet naar Veendam, zo denken ze bij het Magnesium Health Institute.

www.magnesiumhealthinstitute.com

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring