01/06/2008

Martini Ziekenhuis krijgt keurmerk voor kindvriendelijk zorg

Het Martini Ziekenhuis heeft van de Vereniging Kind en Ziekenhuis een Smiley ontvangen voor de verpleegafdeling Kinderen. Dat is een kwaliteitskeurmerk dat de vereniging toekent aan kinderafdelingen die voldoen aan een aantal eisen op gebied van kindvriendelijke zorg.

De kinderafdeling krijgt de Smiley allereerst omdat ouders dag en nacht bij hun opgenomen kind kunnen blijven. Sinds de verhuizing naar het nieuwe ziekenhuis zijn hiervoor nieuwe voorzieningen. Verder is het keurmerk toegekend omdat ouders bij hun kind kunnen blijven als het narcose krijgt toegediend en als het kind ontwaakt. Tenslotte is de schriftelijke voorlichting beoordeeld, onder meer op informatie over de rechten van minderjarigen in de gezondheidszorg. Zij mogen vanaf 12 jaar bijvoorbeeld hun eigen dossier inzien en meebeslissen over een behandeling of onderzoek.

De landelijke Vereniging Kind en Ziekenhuis zet zich sinds 1977 in voor verbetering van het welzijn van kinderen voor, tijdens en na de opname in een ziekenhuis. De Vereniging wil ziekenhuizen hierin aanmoedigen door het uitreiken van de Smiley als onderscheidend keurmerk. Het Martini Ziekenhuis gaat het binnenhalen van de Smiley vandaag vieren op de verpleegafdeling Kinderen.

01/05/2008
Heiploeg krijgt na dertig jaar pelmachines
01/05/2008
De provincie Groningen krijgt als eerste in Nederland een digitaal verzuimloket