Navigatie overslaan

Media­pro­ducts: Gro­ning­se voedingsbodem(s) voor medisch onderzoek

Het Groningse bedrijf Mediaproducts is een goed voorbeeld van de innovatiedrang op geneeskundegebied in Noord-Nederland en met name in Groningen. Het bedrijf, een dochteronderneming van het Groningse Laboratorium voor Infectieziekten, produceert voedingsbodems (media) voor laboratoria in binnen- en buitenland en verricht voor hen, maar ook voor ziekenhuizen en bedrijven steriliteitscontroles en kiemgetalbepalingen.

Mediaproducts BV is in 2006 voortgekomen uit de afdeling Mediabereiding van het Laboratorium voor Infectieziekten in Groningen. Deze afdeling maakte echter met zoveel succes media voor microbiologische laboratoria dat in 2005 werd besloten hiervoor een commercieel bedrijf op te zetten, buiten de non-profitorganisatie die het Laboratorium voor Infectieziekten is.

Inmiddels voorziet Mediaproducts 70 procent van de Nederlandse medisch microbiologische laboratoria in Nederland. Daarnaast exporteert het bedrijf haar producten, maar liefst 1.100 verschillende soorten media uitgevuld in petrischalen en reageerbuizen, naar het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, België, Luxemburg en Griekenland. Mediaproducts werkt samen met grote internationale ondernemingen als bioMérieux, Alpha Omega en Bio-Rad, die de producten wereldwijd verkopen.

De groei die het bedrijf sinds haar oprichting heeft doorgemaakt, heeft ervoor gezorgd dat Mediaproducts enigszins uit haar jasje is gegroeid. Door de grote vraag naar de producten zag mediaproducts zich genoodzaakt meer personeel aan te nemen en het apparatenpark uit te breiden, zodat het productieproces tegenwoordig volledig geautomatiseerd is. Om dit alles een plek te geven verhuist het bedrijf per 1 oktober naar een nieuw pand op het Zernike Science Park in Groningen. In dit broeinest van wetenschap en innovatie krijgt Mediaproducts zelf een nieuwe voedingsbodem voor toekomstig succes.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring