Navigatie overslaan

Medi­sche wereld bouwt in Gro­nin­gen aan de toe­komst van de zorg

Van 1 tot en met 4 juni verzamelt de medische wereld zich in Groningen voor de toonaangevende internationale conferentie ‘Building the Future of Health’. Een grote rol in de toekomst van de zorg is weggelegd voor de inrichting van onze bebouwde omgeving. Hoe wordt deze beïnvloedt door het gebruik van nieuwe behandelmethoden en innovatieve technologie en hoe kunnen gebouwen meehelpen in de preventie van gezondheidsproblemen? Dergelijke vragen staan centraal tijdens dit door het UMCG gehoste grootschalige congres.

Nieuwe behandelmethoden, de al voortschrijdende kennis en (medische) technologie: het heeft allemaal grote invloed op de manier waarop de zorg wordt georganiseerd. In de toekomst zullen nanorobots en slimme domotica ons helpen sneller beter te worden. Voor velen klinkt dat nu nog als science fiction, maar volgens de organisatie achter Building the Future of Health (BTFOH) is het slechts een kwestie van tijd voor we dergelijke technologie terug gaan zien in de dagelijkse zorgpraktijk.

Een belangrijke rol hierin is weggelegd voor de bebouwde omgeving: een huis waarin je gegarandeerd vier jaar ouder wordt, kan dat? Hebben we over veertig jaar nog wel ziekenhuizen nodig? En hoe zorgen we voor gezonde wijken, buurten en steden? Het zijn slechts enkele vragen waar een groot aantal zorgspecialisten uit de hele wereld samen een antwoord op zullen proberen te vinden tijdens BTFOH.

Volgens de organisatie markeert het congres een omslag in het denken over onze zorg en gezondheid. Als we met z’n allen ouder en gezonder willen worden, dan ligt de sleutel in een bewuste levensstijl, zo is het idee. Preventie is het sleutelwoord en de enige remedie tegen de al stijgende zorgkosten, zo zullen ook de ruim 150 prominente sprekers uit binnen- en buitenland beamen.

Het congres, een geassocieerde activiteit van het Nederlandse EU-voorzitterschap, is een initiatief van het Healthy Ageing Network Northern Netherlands (HANNN), de stichting Thomassen à Thuessink, TNO en de leerstoel voor Ruimte en Gezondheid van de Rijksuniversiteit Groningen.

www.buildingthefutureofhealth.eu

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring