Medische wereld bouwt in Groningen aan de toekomst van de zorg
Nieuwe behandelmethoden, de al voortschrijdende kennis en (medische) technologie: het heeft allemaal grote invloed op de manier waarop de zorg wordt georganiseerd. In de toekomst zullen nanorobots en slimme domotica ons helpen sneller beter te worden. Voor velen klinkt dat nu nog als science fiction, maar volgens de organisatie achter Building the Future of Health (BTFOH) is het slechts een kwestie van tijd voor we dergelijke technologie terug gaan zien in de dagelijkse zorgpraktijk.
Een belangrijke rol hierin is weggelegd voor de bebouwde omgeving: een huis waarin je gegarandeerd vier jaar ouder wordt, kan dat? Hebben we over veertig jaar nog wel ziekenhuizen nodig? En hoe zorgen we voor gezonde wijken, buurten en steden? Het zijn slechts enkele vragen waar een groot aantal zorgspecialisten uit de hele wereld samen een antwoord op zullen proberen te vinden tijdens BTFOH.
Volgens de organisatie markeert het congres een omslag in het denken over onze zorg en gezondheid. Als we met z’n allen ouder en gezonder willen worden, dan ligt de sleutel in een bewuste levensstijl, zo is het idee. Preventie is het sleutelwoord en de enige remedie tegen de al stijgende zorgkosten, zo zullen ook de ruim 150 prominente sprekers uit binnen- en buitenland beamen.
Het congres, een geassocieerde activiteit van het Nederlandse EU-voorzitterschap, is een initiatief van het Healthy Ageing Network Northern Netherlands (HANNN), de stichting Thomassen à Thuessink, TNO en de leerstoel voor Ruimte en Gezondheid van de Rijksuniversiteit Groningen.
www.buildingthefutureofhealth.eu