Navigatie overslaan

Meest cre­a­tie­ve Neder­land­se muziek­vi­deo’s komen van Gro­ning­se New Music Labs’

Een jong, talentvol Gronings bedrijf uit de creatieve industrie heeft de landelijke Interactive Awards gewonnen, een prijs voor een uitzonderlijke app of video ter promotie van een popgroep. Het gaat om het Groningse bedrijf New Music Labs, gevestigd in de Brugstraat, dat een unieke ‘cocktail’ inzet bij de productie van video, apps en sociale media door de inzet van muziek, techniek en creativiteit. New Music Labs is actief in de ook in Groningen groeiende sector van de creatieve industrie.

New Music Labs maakte voor de in Nederland beroemde groep Blof een nieuwe videoclip, gebaseerd op Augmented Reality. Door een appje te downloaden en te installeren kan men de video bekijken door de camera te richten op de album-cover of de poster. De band Blof zal dan haar video afspelen op het door de consument gewenste moment. Dat kan aan de eigen keukentafel zijn, op kantoor of waar dan ook.

De app voor Android kan worden gedownload voor zowel Android als iOS.

Dat New Music Labs in Groningen relatief afgelegen ligt ten opzichte van Amsterdam is geen enkel probleem: dankzij internet is afstand geen bezwaar, zolang het bedrijf maar onderscheidend-creatieve ideeën heeft. En dat is tot nu toe kennelijk zeker het geval, want tot de opdrachtgevers behoren onder meer: Kane, Noorderslag, en Jacqueline Govaert.

http://newmusiclabs.com

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring