01/04/2008

Meimaand fietsmaand ook in Groningen

Het is inmiddels met recht een traditie te noemen: de Meimaand Fietsmaand. Tijdens dit jaarlijks terugkerend evenement, dat de hele maand duurt, kun je volop genieten van bijzondere activiteiten en unieke routes. Uiteraard gaat 'Meimaand Fietsmaand' ook in Groningen niet onopgemerkt voorbij.

In Groningen kun je deze maand verschillende routes fietsen, waaronder de 4 Merentocht. Deze tocht is in verschillende afstanden te fietsen. De kortste route is 35 kilometer lang; de langste 135 kilometer. De tochten voeren je, afhankelijk van de afstand, rond één of meer Groningse meren, waaronder het Zuidlaardermeer en het Leekstermeer.

Iedere dag in mei kun je bovendien de route 'Blikvangers in het Groninger Landschap' fietsen, een tocht langs Groningse kerkjes en wierdendorpen. Ook de tocht 'Hoogeland. Krachtig en prachtig!' staat voor iedere dag op het programma. De route gaat door het polderlandschap en de kleine wierdendorpen in Noord-Groningen. Onderweg kom je kerken en molens tegen, maar ook het Hoogeland museum en een Berlage huis.

www.toerisme.groningen.nl

01/03/2008
Filmpjes van mobieltjes centraal op Gronings festival
01/03/2008
Groningen presenteert nieuwe vorm van gesubsidieerde arbeid: de Seniorenbaan