Navigatie overslaan

MF Ship­ping Group heeft de wind in de zeilen

Ze werkte als boekhouder bij een scheepvaartbedrijf dat dreigde kopje onder te gaan, nam het over en veranderde het in een bloeiende onderneming die nu miljoenen winst maakt. Je moet het maar durven als twintiger. Karin Orsel van MF Shipping Group deed het en vandaag de dag is haar bedrijf MF Shipping met een jaaromzet van zo'n 150 miljoen euro één van de drie grootste scheepsmanagers c.q. –eigenaren van Nederland. 'We blijven groeien en dat zie je. Vooral in de nichemarkten tankers en cement', zegt ze trots.

Als scheepsmanager van 60 schepen biedt MF Shipping Group haar reders een full-service pakket en organiseert het bedrijf alle voorkomende aspecten rondom scheepsmanagement. En er komt nogal wat bij kijken om een schip ‘in de vaart’ te houden. Technisch en financieel moet alles tot in de kleinste details perfect geregeld zijn en het schip moet natuurlijk beschikken over de best mogelijke bemanning die, ondersteund door de nieuwste technieken, veilig en verantwoord zijn werk kan doen. En dan moet er uiteraard ook nog worden voldaan aan alle eisen op het gebied van nationale- en internationale wet- en regelgeving.

Tweede huis
Wisselen van schepen doen de zeevarenden van MF Schipping nauwelijks: ze werken meestal op hetzelfde schip en dat vormt als het ware een tweede thuis. Die ‘personal touch’ werpt zijn vruchten af: er is weinig verloop onder het personeel. En met haar klanten gaat MF Shipping Group net zo zorgvuldig om, volgens Orsel: 'We tellen veel vaste klanten en daar zijn we heel zuinig op.'

Scheepshart
Over hun geografische positie is MF Shipping Group Gronings nuchter. 'Management kunnen we overal ter wereld uitoefenen, maar voor ons ligt de basis altijd in Delfzijl. Deze stad vormt het scheepvaarthart van Het Noorden en biedt met al haar maritieme leveranciers een perfect fundament voor de toekomst. Ons doel is om in vijf jaar een groei door te maken van 60 naar 75 schepen. En dat gaat zeker lukken. Die koers gaan we varen!', zo zegt Orsel vol overtuiging.

Bekijk hieronder de film die over MF Shipping werd gemaakt in het kader van de nominatie voor de Groninger Ondernemingsprijs 2017.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring