Navigatie overslaan

Mil­joe­nen­in­ves­te­ring che­mi­sche indu­strie Delf­zijl: FMC inves­teert in opslagcapaciteit

Terwijl in tal van sectoren in de Nederlandse industrie de tering naar de nering moet worden gezet en arbeidsplaatsen verdwijnen, kan er in de chemische industrie in Delfzijl ook nog positief nieuws worden gemeld. Begin oktober kon burgemeester Emme Groot van Delfzijl namelijk een nieuwe opslagtank bij het chemische bedrijf FMC in gebruik nemen. Met de bouw ervan was een investering gemoeid van een miljoen euro. Die investering betekent opnieuw een versterking van de chemische industrie in Delfzijl, die toch al goed is voor 15 procent van de totale Nederlandse chemieproductie.

FMC is één van ’s werelds meest vooraanstaande chemische bedrijven met leidende posities in halffabricaten en eindproducten voor landbouw, industrie en consumentenproducten. Het bedrijf is opgericht in 1883 en is bijzonde sterk in de toepassing van moderne technologieën. De toepassingen liggen op farmaceutisch vlak, verbetering van voedsel en dranken, accu’s en batterijen, gewasbeschermingsmiddelen en verbetering van productie van glas, plastics, papier, textiel en andere producten.

De investering van FMC betreft een grote aluminium tank voor opslag van haar producten. Hierdoor kunnen klanten veel sneller worden geholpen, en dit is van groot belang in een markt waar hevige concurrentie is, aldus een woordvoerder van het bedrijf. Behalve de technische afdeling van FMC hebben diverse plaatselijke bedrijven meegewerkt aan de totstandkoming van dit project.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring