01/08/2008

Miljoeneninvestering in Delfzijl voor nieuwe fabriek van Kollo

In 2009 start Kollo Holding met de bouw van een nieuwe fabriek in Delfzijl. Deze nieuwe onderneming, Kollo Special Grains geheten, zal hoogwaardige siliciumcarbide korrels vervaardigen die onder andere worden toegepast in dieselroetfilters. De komst van Kollo Special Grains zal vanaf 2009 werk verlenen aan tien mensen, oplopend naar twintig in 2015. De nieuwe fabriek wordt gebouwd op een kavel op het industriegebied Oosterhorn in Delfzijl, in de nabijheid van Kollo Silicon Carbide.

Met de bouw van Kollo Special Grains zal begin 2009 worden gestart en is een investering van 9 miljoen euro gemoeid. Kollo heeft een kavel in erfpacht genomen en is inmiddels gestart met het verkrijgen van de benodigde vergunningen. Vanaf september 2009 zal worden proefgedraaid. Gepland is een gemoduleerde capaciteitsverhoging van de productie in de jaren 2010 tot 2015. Daarbij is het plan om in deze jaren de startcapaciteit te verviervoudigen.

De productie van Kollo Special Grains zal zich hoofdzakelijk richten op het vervaardigen van kwalitatief hoogwaardige siliciumcarbide korrels en poeders. Kollo Silicon Carbide wordt een van de leveranciers van siliciumcarbide. De korrels en poeders worden toegepast in dieselroetfilters, bij het snijden van siliciumplakken voor zonnecollectoren en computerchips en bij de vervaardiging van hoogwaardige keramische onderdelen. De vraag naar deze producten is wereldwijd nog steeds sterk toenemend en rechtvaardigt dan ook de geplande capaciteitsplanning.

De Kollo Group bestaat uit de ondernemingen Kollo Holding, Kollo Silicon Carbide, Kollo Technology, Kollo Energy, Kollo Trading en Kollo Vastgoed. De Kollo Group heeft een jaaromzet van 40 miljoen euro en heeft ruim 100 medewerkers. Moedermaatschappij Kollo Holding is gevestigd in Appingedam.

01/06/2008
Verbrander biomassa overweegt vestiging Eemshaven
01/06/2008
UMCG opent centrum voor ouderenzorgNieuw artikel