Navigatie overslaan

Mil­joe­nen­or­der van Loods­we­zen voor Next Gene­ra­ti­on Shipyards

Scheepswerf Next Generation Shipyards in Lauwersoog gaat voor het Nederlands Loodswezen vier nieuwe, duurzame schepen bouwen. Met de order zijn enkele miljoenen euro’s gemoeid.

Het Loodswezen, dat actief is op het gebied van het veilig en vlot afhandelen van het scheepvaartverkeer, was op zoek naar een schip dat de CO2 footprint verkleint, maar geen afbreuk doet aan de kwaliteit van dienstverlening, zo zegt Herman Broers, directeur van het Loodswezen tegen RTV Noord.

De vier nieuwe tenders die in Lauwersoog gebouwd worden, zijn een doorontwikkeling van de ‘Mira’, dat eerder al door Next Generation Shipyards werd gebouwd. Dankzij gewichtsbesparingen, slimme technologie en een verbeterd rompontwerp verbruikte dit schip al 30 procent minder brandstof.

Het Loodswezen koost bewust weer voor de werf in Lauwersoog. “Bij de bouw van de ‘Mira’ en de daaropvolgende verbeteringen aan het ontwerp van deze loodstender, zijn wij onder de indruk geraakt van het vakmanschap en het innovatief vermogen van deze jonge werf in het noorden van Groningen.”

De nieuwe boten zijn in 2023, 2024 en 2025 klaar. Bij NGS werken zeventig mensen.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring