Navigatie overslaan

Miray — Seni­or Soft­wa­re Engineer

Miray komt oorspronkelijk uit Ankara en studeerde Computer Engineering aan de Middle East Technical University. Ze werkt sinds oktober 2017 voor HackerOne in Groningen.

Een IT carrière in de EU

“Een carrière in de IT sector is moeilijk als vrouw, zeker in Turkije. Ik werkte in Istanbul en ik deed niet echt het werk waar ik voor ik voor gestudeerd had, namelijk Computer Engineering. Ik wilde altijd al in het buitenland werken en ik had ook gesolliciteerd voor een PhD plek in Engeland, maar ik kon destijds geen visum krijgen. Een van mijn beste vrienden attendeerde me op een functie voor software engineer bij HackerOne in Groningen. We solliciteerden allebei, maar ik kreeg de baan uiteindelijk aangeboden en die heb ik blind geaccepteerd.”

De perfecte baan

Een vriend van mijn beste vriend had in Groningen gestudeerd, dus ik wist al iets over de stad voordat ik er naartoe verhuisde. En Google Maps geeft natuurlijk ook best een goed beeld. Ik was de eerste vrouwelijke software engineer bij HackerOne en ik werd heel goed geholpen met mijn weg hier vinden en alle administratieve dingen, zoals een Nederlandse bankrekening openen en een BSN nummer aanvragen. Ik vind het ook heel fijn om voor HackerOne te werken, want de mensen hier zijn heel aardig en ik heb ook echt het gevoel dat ik kan doen waarvoor ik opgeleid ben.

Schone lucht en open, sociale mensen

Groningen is een hele fijne plek om te wonen en te werken. De mensen zijn heel sociaal, open en respectvol. En de lucht is zo schoon hier, zeker als je gewend bent om in Istanbul te wonen! En ik kan hele verse en lekkere producten gewoon op de markt kopen. Er zijn ook genoeg leuke dingen te doen en hele mooie initiatieven om vrouwen enthousiast te maken voor programmeren, zoals Rails Girls. Ik doe ook dingen voor CodeBuddies, een vergelijkbaar initiatief om vrouwelijke middelbare scholieren enthousiast over programmeren te krijgen en dat is echt superleuk om te doen!”

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring