Navigatie overslaan

Mooi­e­din­gen­ma­kers bereikt nieu­we mijl­paal: hon­derd cre­a­tie­ve zzp’ers aangesloten

Mooiedingenmakers, een nieuw collectief van zzp’ers in de creatieve industrie in Noord-Nederland, heeft deze week de mijlpaal van honderd leden behaald. Het is een belangrijke stap op weg naar een gezondere creatieve industrie in het Noorden, waar zelfstandigen goed voor zichzelf en elkaar zorgen.

Het actief werken aan die creatieve industrie is nodig volgens oprichters Henk Rigter en Koen Haringa. “We zien dat ZZP’ers worstelen met veel zakelijke zaken,” zegt Koen. “Over welk uurtarief je moet hanteren en onderhandelen, bijvoorbeeld. Of hoe je zorgt voor je verzekering of oude dag en welk bonnetje waar precies hoort. Daar spelen we op in met kennissessies, voor leden gratis zakelijk advies en het faciliteren van een netwerk.”

'Samen staan we sterker'

“Maar,” zegt Henk, “als we echt impact willen maken dan moeten we ons verenigen. Samen staan we sterker.” Sinds begin dit jaar kunnen makers dan ook lid worden van Mooiedingenmakers. Daar staan een aantal voordelen tegenover. Denk aan korting op boekhouding, een goed vindbaar profiel en gratis toegang tot evenementen.

“Amper een maand nadat we daarmee begonnen konden we meteen onze meerwaarde bewijzen toen we te maken kregen met corona,” zegt Henk. “We verzamelden snel alle beschikbare informatie over de Tozo en vertaalden dit, zodat onze leden daar meteen en eenvoudig toegang tot hadden.”

Foto: twee van de leden op de website van Mooiedingenmakers, het duo VAAF. “Dat is een Grunnegs illustratieduo bestaande uit Lotte Masker en Jonna Bo Lammers. De twee werken graag in rep en roer want chaos leidt tot creativiteit. Daarom maken ze graag live illustraties op evenementen en vooral: muurschilderingen op locatie!”


Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring