Navigatie overslaan

Mooi​e​din​gen​ma​kers​.nl: nieuw plat­form voor cre­a­tie­ve free­lan­cers in het Noorden

Noord-Nederland is een nieuw online platform voor creatieve freelancers rijker: Mooiedingenmakers.nl. De deze week gelanceerde website geeft een praktisch overzicht van de creatieve industrie in het Noorden en helpt opdrachtgevers bij het vinden van de juiste persoon voor elke creatieve klus.

Initiatiefnemers Koen Haringa, Henk Rigter en Roald Hacquebord willen met Mooiedingenmakers bijdragen aan het noordelijke ondernemersklimaat. Dat doen ze door op hun website een met de hand geselecteerd overzicht van de noordelijke creatieve industrie te exposeren.

Want deze noordelijke creatieve sector is rijk en gevarieerd, aldus het trio. “Er zijn intermediates op het gebied van social media en design, award-winnende fotografen en videografen en er zijn ervaren experts in bijvoorbeeld programmering of projectmanagement. Toch komt een opdrachtgever vaak uit bij steeds dezelfde mensen als er iemand moet worden ingehuurd voor een mooie klus. Hierdoor raken deze freelancers overvraagd, met als gevolg dat de opdrachtgever uitwijkt naar buiten de regio.”

Deze discrepantie in vraag en aanbod is volgens de initiatiefnemers onnodig, en ze zien hiermee de kansen voor lokale, creatieve ondernemers slinken. Het gevolg is dat deze minder zichtbare creatievelingen uit noodzaak de regio verlaten. Alle drie al langere tijd actief in zowel de culturele als publieke sector, weten de mannen als geen ander dat dit juist de mensen zijn die een regio kleur geven. Naast het verliezen van dergelijk creatief kapitaal, vliegt het geld dat wordt uitgegeven aan inhuur ook de regio uit.

Door deze bewezen makers van mooie dingen nu te bundelen op mooiedingenmakers.nl, is het voor elke opdrachtgever, projectleider of organisatie nu een fluitje van een cent om de juiste expertise te vinden en inhuren. De opdrachtgever verzekert zich meteen niet alleen van een hoge kwaliteit, ook de continuïteit wordt gewaarborgd. Wanneer een freelancer een opdracht niet af kan maken, draagt Mooiedingenmakers er zorg voor dat er een adequate vervanger wordt aangesteld.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring