Navigatie overslaan

Mooi­ste nieu­we flat van Neder­land staat in Delfzijl

Staat de mooiste nieuwe flat van Nederland in Delfzijl? Dat is niet te zeggen, want wat mooi is blijft een kwestie van smaak. Maar een zeer opmerkelijk gebouw mogen we het zeker wel noemen: de woontoren Kadijk.

Het betreft een ontwerp van het toonaangevende Groningse architectenbureau Zwarte Hond. Het gebouw is niet alleen uniek vanwege de moderne en stijlvolle vormgeving, maar zeker ook vanwege haar ligging.

Want de flat staat in Delfzijl-Noord, pal achter de dijk. De toekomstige bewoners hebben er daardoor een grandioos uitzicht over de Eems, en kunnen aan de overkant van het water Duitsland zo zien liggen. Nergens andere kunnen Nederlanders over zee tot Duitsland kijken.

De bouw ging van start in 2007 en zal begin 2008 worden afgerond. Het markante appartementencomplex is ontwikkeld in het kader van een enorme opknapbeurt van Delfzijl, die is bedoeld om deze havenstad een nieuwe toekomst met een gevarieerder woningaanbod te bezorgen. De grootschalige opknapeurt is een initiatief van gemeente Delfzijl, provincie Groningen en de Ontwikkelings Maatschappij Delfzijl (OMD).

Woontoren Kadijk lijkt zich nu al te hebben ontwikkeld tot het visitekaartje van het Nieuwe Delfzijl. De bewoners zullen binnen enkele maanden hun intrek nemen in hun riante appartement. Voorzichtig wordt er nu al nagedacht over een tweede woontoren.

Klik hier voor het videoverslag.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring