Navigatie overslaan

Moom­ba! Media: van­uit Gro­nin­gen bij lan­de­lij­ke video-top

Je hoeft geen John de Mol te heten of een vestiging te hebben in Hilversum om toch landelijk mee te tellen in de wereld van tv-commercials, bedrijfsfilms of televisiereportages. Dat laat het Groningse videobedrijf Moomba! Media zien, dat vanuit haar vestiging in hartje stad klanten uit heel Nederland weet te bedienen en dat een naam heeft weten op te bouwen in een branche, die vroeger uitsluitend in de Randstad of rond Hilversum was gevestigd.

Moomba! Media is een productiebedrijf, waar ze programma's maken voor (regionale) televisie-omroepen, en verder veel commercials en bedrijfsfilms. Het bedrijf probeert zich van concurrenten te onderscheiden door humor, of althans een lichtvoetige toon in zowel de commercials als de video- of televisiereportages. De humoristische commercials en virals van Moomba! gaan de hele wereld over. Landelijk bekend is bijvoorbeeld de 'voetgangersoversteekplaats'-commercial die ze bedachten en produceerden voor Adecco. Of de 'Mind your step'-commercial.

Volgens directeur Jaap Alkema is Moomba! ook in het jaar 2013 heel goed uit de startblokken vertrokken. ‘Het gaat zeer florissant’, zegt hij. Momenteel is Moomba! vooral actief voor de zorgsector en met het maken van educatieve films. ‘Zo hebben we net een mooie opdracht gekregen van het Herinneringscentrum Kamp Westerbork voor een onderwijsproductie die in september klaar moet zijn.’ Een andere belangrijke opdrachtgever is de KNMG: het Koninklijk Nederlands Medisch Genootschap.

Moomba! telt zeven medewerkers. Op het gebied van televisie is de BBC is hét grote voorbeeld voor Moomba. Dezelfde BBC-stijl is ook terug te vinden in haar tv-programma's en formats. Vaak van begin tot eind uitgeschreven, met een flinke dosis humor, fraaie beelden en goed gekozen muziek. Infotainment in optima forma dus; leuk om naar te kijken en je steekt er ook nog wat van op, zo is de filosofie van het bedrijf.

Bedrijfsfilms

De medewerkers van Moomba hebben een onderwijskundige achtergrond en dat is een verklaring voor het feit dat ze sterk zijn in het overdragen van kennis en informatie. ‘Hoe leg ik iets ingewikkelds op een aantrekkelijke manier uit zodat iedereen het begrijpt en niemand afhaakt?’ Ook hier kiest Moomba bijna altijd voor de infotainment- of edutainmentvorm.

Nieuwe serie over televisie

Momenteel werkt Moonba! aan de productie van een serie gewijd aan de integratie van Televisie en Internet. Door die integratie gaat er een hoop veranderen. Daarom is dit onderwerp zeer interessant voor zowel televisiemakers als voor bedrijven en (maatschappelijke) organisaties.

www.moombamedia.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring