Navigatie overslaan

Mueling en Grol start uniek re-integratietraject

Het Groningse productiebedrijf Muelink en Grol is een traject begonnen om mensen die al lang zonder baan zitten, weer aan werk te helpen. Via een stage en interne bedrijfsopleiding kunnen zij eerst een tijdelijke aanstelling bij het bedrijf krijgen, gevolgd door een vast contract.

Muelink en Grol heeft het project overgenomen van het Assense bedrijf Burgerhout, waar inmiddels veertig mensen aan een baan zijn geholpen. Begin november bezocht staatssecretaris Aboutaleb het Assense bedrijf in het kader van het landelijke project 'Iedereen doet mee'. Tijdens deze Regiowerktop gingen werkgevers, onderwijsinstellingen en overheden met elkaar in gesprek over werkgelegenheid, met als uiteindelijk doel om 200.000 mensen aan werk te helpen.

Vooral werkgevers in de bouw hebben moeite met het vinden van goed personeel, terwijl er nog genoeg geschikte mensen die graag willen werken aan de kant staan. Met het project hoopt Muelink en Grol deze mensen aan passend en interessant werk te helpen.

Muelink en Grol is een vooraanstaand producent van vloeibaar gas. Het bedrijf werd in 1932 opgericht in Groningen en heeft inmiddels meerdere vestigingen in het land.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring