Navigatie overslaan

MyOr­der uit Gro­nin­gen wil nu ook naar het buitenland

Het eten in een restaurant in Nederland zal er in de toekomst iets anders uit gaan zien. Dat is te danken een de slimme applicatie ‘MyOrder’, ontwikkeld in het Groningse Haren, waardoor het mogelijk is geworden om tafels te reserveren, een menu te kiezen en af te rekenen met de mobiele telefoon. Contact met obers zal daardoor minder intensief worden. Een ‘app’ die daarvoor is ontwikkeld is in korte tijd zo succesvol dat het nu ook voor de buitenlandse markt geschikt wordt gemaakt.

De applicatie My Order werd twee jaar geleden in de horeca gelanceerd door Thomas Brinkman en won vervolgens een Horecava Innovation Award. Inmiddels werkt MyOrder ook samen met bioscopen, bezorgrestaurants en vanaf april met See Tickets en parkeerservices.

Smartphones

Volgens Thomas Brinkman profiteert MyOrder van de forse groei in het gebruik van smartphones, zo liet hij onlangs weten aan het blad De Ondernemer. In 2009 was het nog wat sporadisch, maar sinds vorig jaar de iPhone op de markt kwam merk je dat die groep veel meer gewend is om op die manier te bestellen en te betalen.

Brinkman verwacht een nog veel sterkere groei omdat de chip en pin uiteindelijk zullen verdwijnen en plaats gaan maken voor mobiel betalen. Internationaal bestaat volgens hem nog geen vergelijkbare oplossing. ‘Onze ambitie is om de service eerst in Nederland goed op de kaart te zetten.’

Ondernemers gezocht

De Rabobank faciliteert de dienst door middel van Minitix, een online portemonnee. Ook Hyves doet mee en bouwde MyOrder in in zijn eigen app. Voor MyOrder is het vooral belangrijk dat zich veel ondernemers aanmelden.

Daarom is de benodigde koppeling van het systeem met de kassa gratis; ondernemers betalen alleen een borg. MyOrder verdient op elke transactie. Volgens Brinkman doet goed voorbeeld goed volgen en zullen mensen, wanneer zij anderen zien betalen met hun telefoon, dat voorbeeld langzaam maar zeker gaan overnemen.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring