Navigatie overslaan

Naai­ate­lier Van Hul­ley twee­de bij inter­na­ti­o­na­le award World Eco­no­mic Forum

Het Groningse naaiatelier Van Hulley is tweede geworden bij de publieksprijs van The Circulars, een internationale prijs in het kader van de circulaire economie. Jolijn Creutzberg, oprichter van Van Hulley, reisde op 19 januari naar Davos om de tweede prijs in ontvangst te nemen tijdens het World Economic Forum. ‘Een evenement dat enorm veel publiciteit genereert en waar je contacten legt die wat verder reiken dan Groningen’, vertelt Creutzberg.

Op het World Economic Forum kwamen zo’n 2500 wereldleiders uit het bedrijfsleven, de politiek, wetenschap en journalistiek bijeen. The Circulars is een initiatief van het Forum van Young Global Leaders, een zijprogramma van het World Economic Forum, en zijn bedoeld voor bedrijven die zich inzetten voor het hergebruik van grondstoffen en materialen.

Creutzberg had zich met Van Hulley zelf opgegeven voor de prijs. ‘Uit alle inzendingen werden 11 genomineerden gekozen’, vertelt Creutzberg. ‘Wie de meeste stemmen kon genereren, won de prijs. De eerste prijs ging naar Canon, een groot bedrijf dat natuurlijk heel veel klanten kan overhalen om te stemmen. Maar er waren ook heel veel mensen die objectief naar de genomineerden hebben gekeken en hun stem hebben uitgebracht.’

Creutzberg startte drie jaar geleden met naaiatelier Van Hulley waar vrouwen die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt, versleten overhemden omtoveren tot een boxershort. Klanten kunnen hun overhemd insturen en krijgen deze als boxershort weer terug.

www.vanhulley.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring