Navigatie overslaan

Nacht van Gro­nin­gen: één van de meest sfeer­vol­le loop­events van Nederland

Zaterdagavond 2 maart vindt alweer voor de 18e keer de Nacht van Groningen plaats. Het jaarlijkse loopevenement is één van de weinigen in zijn soort: alle afstanden worden namelijk in het donker afgelegd, op een bijzonder sfeervol parcours door de Groningse binnenstad en het Noorderplantsoen.

Door de Nacht van Groningen vroeg op de loopkalender te plaatsen doet het evenement haar naam echt eer aan, iedereen loopt zijn afstand in het donker. De organisatie zorgt voor een sfeervol parcours met extra verlichting en muziek. Daarnaast worden deelnemers opgeroepen om hun eigen lampjes en opvallende kleding mee te nemen om er een bijzonder loopfeest van te maken. De bijzondere sfeer zorgt niet alleen voor extra motivatie bij de deelnemers; het maakt het event ook erg aantrekkelijk voor toeschouwers.

De Nacht van Groningen is dan meer dan alleen hardlopen. Tijdens het evenement is de Ossenmarkt omgetoverd tot een festivalterrein: dé plek waar je moet zijn voor gezelligheid, sport en entertainment samen met vrienden, kennissen en familie.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring