Navigatie overslaan

Natu­ral Beau­ty, Mas­que­ra­de en De Ploeg in Gro­nin­ger Museum

In het Groninger Museum zijn momenteel een aantal bijzondere, uiteenlopende exposities te bekijken, waaronder Masquerade, Natural Beauty en De Ploeg in Groningen. Ook voor kinderen is een bezoek aan het museum een aanrader. In het familieatelier kunnen de jonge bezoekertjes, in het kader van een schilderwedstrijd, zelf aan de slag en een eigen schilderij maken.

Masquerade is nog te zien tot en met 16 maart. De expositie bestaat uit dertien aquarellen die gemaakt zijn door de Amerikaanse shockrock zanger/kunstenaar Marilyn Manson. Deze presentatie is de start van een reeks tentoonstellingen die het Groninger Museum organiseert in samenwerking met festival Eurosonic Noorderslag. Manson heeft vaak benadrukt dat zijn werk als beeldend kunstenaar niet los te zien is van zijn muziek en zijn performances. Net als bij zijn optredens geeft hij zich tijdens het schilderen helemaal bloot.

De expositie Natural Beauty wordt door het Groninger Museum omschreven als ‘een feest voor het oog’. De expositie, tot en met 25 mei, toont indrukwekkende landschappen en stillevens uit de verzameling van de Duitse tropenarts en kunstverzamelaar Gustav Rau (1922-2002). Op de tentoonstelling zijn werken te zien van onder meer Fra Angelico, Van Goyen, Van der Neer, Bonnard, Snyders, Fantin-Latour, Monet, Liebermann, Sérusier, Vuillard, Sisley en Morandi.

Tot en met 2 maart toont het museum tal van werken van leden van de Groningse kunstenaarskring De Ploeg. Het gaat om werken van onder meer Jan Altink, Jan Wiegers, Hendrik Nicolaas Werkman en Johan Dijkstra. Voor de leden van De Ploeg was het Groninger landschap een belangrijk onderwerp.

Als onderdeel van de expositie Naural Beauty kunnen de jongste bezoekertjes met verf en kwast in de weer in het familieatelier van het museum. De schilderijen worden verkocht waarna de opbrengsten ten goede komen aan UNICEF. Meedoen aan de schilderwedstrijd kan tot en met 4 mei. Kinderen mogen ook thuis een stilleven of landschap maken en die insturen.

Voor meer informatie: www.groningermuseum.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring