Navigatie overslaan

Nazo­me­ren in Gro­nin­gen met Noorderzon

Het sprookjesachtige Noorderplantsoen, op een steenworp afstand van de Groninger binnenstad, staat van 18 tot en met 28 augustus weer in het teken van het jaarlijkse festival Noorderzon, één van de meest populaire evenementen van Noord-Nederland. Tien dagen lang vinden zowel in het plantsoen als op diverse locaties in de binnenstad tal van optredens en voorstellingen plaats.

Op het programma staat veel theater, dans en muziek, maar ook film, video en circus. Het zijn vooral veel internationale artiesten die speciaal voor Noorderzon naar Groningen afreizen. Grootheden, oude bekenden en jonge high potentialis uit onder andere Canada, Australië, Argentinië, Rusland, Tunesië, Duitsland en de Verenigde Staten doen Groningen aan.

Ook zonder een voorstelling te bezoeken is het tijdens Noorderzon goed toeven in het Noorderplantsoen. Zowel nationaal als internationaal staat het festival bekend om z’n goede sfeer, gezellige terrassen en heerlijke eettentjes. Niet voor niets trekt het festival jaarlijks dan ook zo’n 135.000 bezoekers uit Groningen, de rest van het land en de rest van de wereld.

Een van de meest opvallende verhalen uit het programma van 2011 is ‘In Paris’, een vertelling over een Russische gepensioneerde generaal en een veel jongere mooie vrouw. Een voorstelling gebaseerd op een kort verhaal van de Russische nobelprijswinnaar Ivan Boenin, geregisseerd door de onafhankelijke Russische regisseur Dmitry Krymov, die wordt gezien als een van de belangrijkste en interessantste Russische theatermakers van het moment.

Voor het volledige programma: www.noorderzon.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring