Navigatie overslaan

Ned­mag-direc­teur in de race voor titel Plant Mana­ger of the year’

At Plasman, directeur operations bij zoutwinbedrijf Nedmag in Veendam, is in de race voor de titel ‘Plant Manager of the year’. Plasman is een van de drie genomineerden voor de prijs, waarvan de winnaar aankomende donderdag bekend wordt gemaakt. Plasman wil dat Nedmag in 2035 onafhankelijk is van fossiele grondstoffen. “Wij zijn bezig met waterstof en het elektrificeren van installaties. De tijd van praten is voorbij, we moeten gewoon doen.”

Komende donderdag, 17 juni, is de finale van de Plant Manager of the Year-verkiezing. De winnaar wordt belend gemaakt tijdens de Deltavisie 2021 in Rotterdam. De winnaar wordt bepaald door internetstemmen (goed voor 20% van de punten), bezoekers van Deltavisie (20%) en door een jury (60%). Naast Plasman zijn ook Mark Gerards van Sabic in Geleen en Yolande Verbeek van Uniper genomineerd.

Magnesiumzout

Nedmag in Veendam wint magnesiumzout dat zich bevindt in een unieke zoutlaag, zo’n 2000 meter onder de grond. Het gaat om magnesiumzout van het zuiverste soort. Daardoor is Nedmag in staat om zeer hoogwaardige producten te produceren voor talloze toepassingen, zoals bijvoorbeel de productie van vuurvaste stenen voor het bekleden van cement- en staalovens, het duurzaam bleken van pulp voor de papierindustrie, en om gladheid en stof te bestrijden. Maar ook kwaliteitkritische sectoren zoals de voedingsmiddelen-, de cosmetische- en medische industrie weten steeds vaker de weg naar Nedmag te vinden.

Waterstof

Directeur Operations Plasman is trots op het sociale karakter van zijn bedrijf. Als Plasman de verkiezing wint, wil hij zich met name sterk maken voor twee zaken: veranderingen intern en de energietransitie. Met dat laatste is hij al anderhalf jaar intensief bezig: Nedmag wil in 2035 onafhankelijk zijn van fossiele grondstoffen. “Wij zijn bezig met waterstof en het elektrificeren van installaties. De tijd van praten is voorbij, we moeten gewoon doen. Wij kunnen dat ook. De industrie is aanjager van innovaties en creëert mogelijkheden en oplossingen. De remmende factor zit in wet- en regelgeving. Daar zit een enorme uitdaging.”

Stemmen

Ook het publiek kan een stem uitbrengen. Stemmen op Plasman, en zijn ambities op het gebied van energietransitie, kan hier.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring