Navigatie overslaan

Negen­tig pro­cent CO2-reduc­tie door bio­brand­stof uit dier­lijk vet

Het in Musselkanaal gevestigde Ten Kate heeft samen met de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) een proces ontwikkeld om biobrandstof uit dierlijke vetten te produceren. Het gebruik van deze ‘lardoil’ levert een CO2-reductie van maar liefst 90 procent op ten opzichte van reguliere diesel.

Ten Kate, dat een jarenlange ervaring heeft met het produceren van dierlijke vetten en eiwitten voor allerlei toepassingen, heeft onlangs het ISCC-certificaat ontvangen van de Duitse overheid. Het ISCC-systeem (International Sustainability and Carbon Certification) is het enige erkende Duitse certificeringssysteem om vloeibare brandstoffen te toetsen op het vlak van duurzaamheid en CO2-reductie. Door de certificering is de biobrandstof van Ten Kate grotendeels vrijgesteld van accijns in Duitsland.

Met het op 23 juli ontvangen certificaat bevestigt de Duitse overheid dat de biobrandstoffen van Ten Kate voldoen aan zeer strenge duurzaamheidseisen. De brandstof voldoet hieraan doordat enerzijds het productieproces erg energie-efficiënt is en anderzijds de CO2-uitstoot bijzonder laag is.

Ten Kate heeft op haar eigen productielocatie in het Duitse Sögel al vrachtwagens rondrijden op de brandstof.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring