Navigatie overslaan

New Ener­gy Forum: onli­ne fes­ti­val over duur­za­me mobi­li­teit en energietransitie

Een online festival dat in het teken staat van de slimme, nieuwe wereld van duurzame mobiliteit en energietransitie. Dat is het New Energy Forum, dat donderdag 24 juni in Groningen plaatsvindt. Dagvoorzitter Diederik Jekel neemt de online bezoeker mee in de wereld van morgen, met spectaculaire demonstraties en keynotes van onder andere Tim Houter - co-founder & CEO van Hardt Hyperloop en Reinier van den Berg, meteoroloog, tornadojager en ondernemer. Jekel: "Het wordt tijd dat we de innovaties in de nieuwe energie op het podium hijsen.”


Experts, hoogleraren, lectoren, onderzoekers, bedrijven en studenten prikkelen de geest over onze veranderende wereld: huizen die zichzelf voorzien van stroom, autonome treinen en drones en voertuigen die bewegen op groene waterstof of zonne-energie.

Workshops en demonstraties

Vanaf het EnTranCe-terrein worden spectaculaire demonstraties gestreamd. Verder zijn er reportages, studenten die hun onderzoeken pitchen, debatten, keynotes, en workshops op het gebied van energietransitie.

Hyperloop

Tim Houter, Co-founder & CEO van Hardt Hyperloop, neemt de bezoeker mee in het inspirerende verhaal van Hardt Hyperloop. Dit bedrijf werkt aan oplossingen voor sterk overbevolkte steden; ontoegankelijke landelijke gebieden en ongezonde industriële verstedelijking, die allemaal het menselijk potentieel in de weg staan. Met de ontwikkeling van de hyperloop wil Hardt een on-demand, betaalbaar vervoerssysteem creëren waarmee mensen in korte tijd grote afstanden kunnen afleggen – allemaal volledig emissievrij, veilig en voor iedereen toegankelijk.

Reinier van den Berg geeft een pakkende keynote: deze meteoroloog, tornadojager en ondernemer in clean technology laat zien hoe klimaat en de energietransitie samenhangen. Hij houdt de aanwezigen op confronterende wijze een spiegel voor: vullen we de transitie anno 2021 goed in, of moeten we de koers nog wijzigen? Dagvoorzitter Diederik Jekel voelt hem hierover aan de tand.

Meer informatie of aanmelden? Klik dan hier.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring