Navigatie overslaan

Nieuw bedrij­ven­ter­rein voor off­sho­re MKB in Eemshaven

De Eemshaven ontwikkelt zich steeds meer tot een belangrijke uitvalsbasis voor tal van offshorebedrijven en –projecten. Dat is natuurlijk te danken aan de ideale ligging ten opzichte van de Noordzee, maar ook aan de goede voorzieningen in de noordelijkste industriehaven van Nederland. Die voorzieningen zullen er alleen maar beter op worden als in april gestart zal worden met de aanleg van een nieuw bedrijventerrein, speciaal voor MKB-bedrijven in de offshore-industrie.

In april zullen de werkzaamheden voor het bedrijfsklaar maken van het MKB offshore terrein starten. Het terrein komt te liggen aan de Emmahaven, een van de havenbekkens van de Eemshaven. Er komt een weg en het gebied wordt voorzien van de bijbehorende infra als riolering en nutsvoorzieningen. Volgens planning worden de werken tegen de bouwvak van dit jaar opgeleverd.

Zodra het terrein is opgeleverd, zal het bedrijf WP Offshore beginnen met hun geplande nieuwbouw op het terrein. WP Offhore is een onafhankelijke logistieke dienstverlener voor de offshore (wind)industrie. Het levert oplossingen voor het duurzaam onderhouden van offshore staalconstructies, zoals funderingen, windmolens en transformator-platformen.

Op het terrein van 3.200 vierkante meter, naast de huidige Gulf-vestiging, bouwt WP Offshore een kantoor met daarbij een werkplaats voor kleine reparatiewerkzaamheden. De rest van het terrein zal worden ingericht voor de opslag van materialen voor de offshore windindustrie.

WP Offshore heeft gekozen voor nieuwbouw op deze locatie vanwege de uitstekend gesitueerde ligging met betrekking tot de offshore windparken in de Noordzee, met name in de Duitse Bocht. Bovendien voldoet de Eemshaven aan alle maritieme eisen voor een offshore windfaciliteit.

Eerder werd al bekend dat TenneT Offshore eveneens voor de Eemshaven heeft gekozen voor de bouw van een onderhoudslocatie. Daarnaast is er volgens havenbeheerder Groningen Seaports steeds meer interesse van onderhouds- en servicebedrijven in de offshore windindustrie om zich in de Eemshaven te vestigen en ontwikkelen ook al in het havengebied gevestigde bedrijven steeds meer offshore activiteiten.

www.groningen-seaports.com

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring