Navigatie overslaan

Nieuw in Gro­nin­gen ont­wik­keld Kar­reer’ wil recrui­ters en Lin­kedIn over­bo­dig maken

In Groningen is een nieuwe digitale dienst ontwikkeld om nieuw, hoogopgeleid personeel te werven, maar zonder tussenkomst van ‘dure’ recruiters of LinkedIn. ‘Karreer’ is de naam van een nieuw platform dat volgens de Groningse ontwikkelaars ingrijpende gevolgen kan hebben voor de detacheringsmarkt.

Het komt erop neer dat in hun systeem ‘kostbare’ recruiters worden uitgeschakeld als bemiddelaar. In plaats daarvan worden kandidaten die reageren op vacatures betaald.

“De hoeveelheid geld die er omgaat in de wervingswereld is bizar. De enige mensen die hiervan profiteren, zijn zélf recruiters ”, zegt medeoprichter en CEO Björn Berg-Andersen, voormalig CEO van LG Benelux. “Professionals worden lastiggevallen en er wordt door anderen veel geld aan hen verdiend. Om nog maar te zwijgen van de forse bedragen die bedrijven besteden aan een plaatsing. Wij vinden dat het tijd is om dingen om te draaien: bij Karreer verdient de professional dus zelf geld, zodra hij door een bedrijf wordt benaderd.”

Anoniem

Karreer.com is een online wervingsplatform waar professionals via kunstmatige intelligentie en machinaal leren aan bedrijven worden gekoppeld. Dat moet leiden tot een ‘perfecte afstemming’ tussen werkgever, team en werknemer. CV’s zijn daarbij ook niet meer nodig “en kunnen in de vuilnisbak worden gegooid”.

Professionals blijven anoniem zolang ze willen en kunnen geld verdienen met hun profiel. Hierdoor krijgt de professional ook unieke en persoonlijke inzichten over zichzelf. Vijftien bedrijven en 5.000 professionals maken inmiddels al gebruik van het nieuwe platform.

Algoritme

Karreer werkt als volgt. Eerst wordt een persoonlijk profiel geplaatst in het Karreer-platform. Dit is ook zichtbaar voor de professional zelf. Als professional word je gekoppeld aan bedrijven door het Karreer-algoritme, maar niet eens zo zeer op grond van je cv, maar voornamelijk op basis van persoonlijkheid. Bedrijven krijgen alleen anonieme profielen van de professionals te zien.

Op het moment dat een bedrijf iemand wil benaderen, krijgt de professional meteen € 40 op zijn of haar account. Dan is het de beurt aan de professional: kan een bedrijf hem of haar benaderen? Dan ontvang je € 50 extra. ‘Op deze manier worden recruiters aan de kant gezet en kunnen professionals zelf profiteren van hun profiel’, aldus Karreer.

Medeoprichter en CTO Schelte Meinsma: “Ons platform heeft twee voordelen voor professionals ten opzichte van de traditionele wervingsindustrie. Ten eerste wordt er zeer gericht gewerkt. Het systeem leert u steeds beter kennen en komt met bedrijven die bij u passen als professional. Maar ten tweede vermindert het het gevoel van 'spam': bedrijven benaderen u alleen met oprechte interesse en als u wordt benaderd, ontvangt u onmiddellijk geld op uw account. ”

Meer weten? https://karreer.com

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring