Navigatie overslaan

Nieuw kapi­taal voor star­ten­de onder­ne­mers in het Noor­den: Flinc

In Groningen is het voor startende bedrijven sinds kort aanzienlijk eenvoudiger om aan startkapitaal te komen. Ze zijn daarvoor niet meer uitsluitend aangewezen op de banken, die vaak nogal veeleisend zijn. Vanuit de Noordelijke Ontwikkelings Maatschappij (NOM) is de voorziening ‘Flinc’ nieuw leven ingeblazen, een organisatie die Noord-Nederlanders met vernieuwende ideeën helpt met adviezen en geld om hun plannen te realiseren.

Flinc is in het leven geroepen om startups te helpen hun onderneming sneller van de grond te krijgen. Medewerkers van Flinc adviseren de startende ondernemer met raad en daad: bij het vervolmaken van het bedrijfsplan of met het verbeteren van de presentatie. Bovendien dragen ze waardevolle contacten aan vanuit het Flinc-netwerk. Vervolgens gaan de Flinc-medewerkers op zoek naar startkapitaal.

‘In ons netwerk van investeerders speuren we naar de juiste match. Dit groeiende investeerdersnetwerk onderhouden we continu. Na een succesvolle match begeleidt Flinc de daadwerkelijke start van de onderneming.’

Flinc bestaat al enkele jaren maar is afgelopen maart weer gestart. Enerzijds is Flinc het initiatief dat innovatieve ondernemers in Noord-Nederland met groeiambitie helpt met het vinden van startkapitaal, anderzijds is Flinc het project dat investeerders met lef verleidt met kant-en-klare en kansrijke investeringscases.

Flinc had zich in het verleden al bewezen als succesvol concept, voor juist die ondernemers die in Noord-Nederland met innovatieve ideeën de markt wilden veroveren. Voorbeelden daarvan zijn als het Beeldhorloge of StabiAlert.

Voor ondernemers én investeerders

‘Financieringsmogelijkheden voor innovatieve starters zijn er natuurlijk zeker wel, maar die zijn voor een gemiddelde ondernemer slecht vindbaar’, vindt Maarten Goddijn, projectleider van Flinc. ‘Naast het begeleiden van innovatieve starters om hun ideeën en plannen zo goed mogelijk uit te werken, hebben we dus ook een duidelijke focus op het organiseren en activeren van een investeerdersnetwerk.’

‘Wij zijn er om zowel voor deze ondernemers als voor investeerders kansen te creëren en ze deze op een presenteerblaadje voor te leggen’, zo licht Maarten toe. Van beide partijen maken we profielen, over wat ze bieden en wat ze zoeken. Flinc gaat voor de beste match en brengt de juiste partijen bij elkaar.

Noordelijk samenwerkingsverband

Flinc wordt ondersteund door een aantal belangrijke partijen in Noord-Nederland. Zo zijn de Kamer van Koophandel Noord-Nederland, de provincies Groningen, Drenthe en Friesland, Syntens en de NOM, partners van Flinc. Dit partnership betekent dat zij mankracht en geld leveren voor de uitvoering van het project. Deze samenwerking is op donderdag 23 mei 2013 door een handtekening van de partijen beklonken.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring