Navigatie overslaan

Nieuw oplei­dings­pro­gram­ma in Hydro­gen Val­ly’ Gro­nin­gen: Water­stof Werkt

Onderwijsinstellingen en bedrijven in het Noorden zijn gestart met een nieuw opleidingsprogramma, Waterstof Werkt. De provincie Groningen ontwikkelt zich de komende jaren tot hét centrum van de waterstofeconomie en daarvoor is het van belang dat er voldoende geschoold personeel is.

Vanuit Europa is Noord-Nederland uitgeroepen tot de eerste waterstofregio: Hydrogen Valley. Dit creëert grote kansen voor de regio: groei, innovatie en werkgelegenheid. Om deze nieuwe energie-economie te laten slagen is de beschikbaarheid van voldoende geschoolde expertise in de regio van levensbelang, aldus initiatiefnemer New Energy Coalition.

Opleidingen en trainingen

Er komt daarom een breed opleidingsprogramma op het gebied van waterstof. Het gaat daarbij om opleidingen, trainingen, traineeships en stageplekken op mbo-, hbo-, universitair en professioneel niveau.

Volgens New Energy Coalition biedt het programma de regio grote kansen, zowel op als het gaat om kennis als om werkgelegenheid. De kennissector in Groningen, op het gebied van waterstof, kan zelfs uitgroeien tot een Europees gezaghebbend kennissysteem.

New Energy Coalition werkt in het programma samen met onderwijsinstellingen en bedrijfsleven. Het programma kost zo’n 7 miljoen euro. Het project loopt van 2022 tot 2027.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring