Navigatie overslaan

Video: Nieuw pand voor snel­groei­end Polyganics

Polyganics groeit. Het medisch technologiebedrijf heeft daarom op de Zernike Campus een geheel nieuw onderkomen gebouwd. Polyganics is producent van medische hulpmiddelen die het lichaam zelf afbreekt. In het bedrijf worden jaarlijks circa een miljoen producten gemaakt en ingepakt voor verzending over de hele wereld.

Onderzoekslab

In het nieuwe gebouw zitten onder andere ultramoderne onderzoekslaboratoria, productie- en verpakkingsfaciliteiten en kantoren.

De uitbreiding was nodig om aan de toenemende vraag naar Polyganbcs-producten te voldoen. Een van die producten is bijvoorbeeld de LIQOSEAL: een ‘hersenpleister’ die lekkage van hersenvocht na neurochirurgische ingrepen reduceert. Ook de Nasopore is een van de succesnummers van Polyganics. Dat is een product dat na een operatie de neusholte openhoudt en binnen twee tot drie weken is opgelost. Dat is voor de patiënt aanzienlijk prettiger dan een niet-oplosbare verband. Deze vergroeien met de wond, waardoor het verwijderen ervan voor de patiënt erg pijnlijk is.

Over Polyganics: spin-off RUG

Polyganics is in 1999 ontstaan als spin-off van de Rijksuniversiteit Groningen. Het bedrijf ontwikkelt en maakt unieke, innovatieve medische toepassingen. Wat de producten zo bijzonder maakt is dat ze geschikt zijn voor het gebruik ín het menselijk lichaam én dat ze oplossen nadat hun functie erop zit. Dit maakt de producten uitermate geschikt voor chirurgische ingrepen.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring