Navigatie overslaan

Nieu­we expo­si­tie en bak­wed­strijd in jarig Gro­nin­ger Museum

Het Groninger Museum bestaat dit jaar 20 jaar en is daarom woensdag 29 oktober de hele dag gratis toegankelijk. Bezoekers kunnen dan onder andere een kijkje nemen op de expositie ‘De Koning van Groningen. Jan Albert Sichterman (1692-1764)’. Omdat het museum 20 jaar bestaat organiseert het museum bovendien de bakwedstrijd ‘A piece of cake’.

Het Groninger Museum daagt met deze wedstrijd iedereen uit een eetbare versie van het kleurrijke Groninger Museum gebouw te maken. Alles kan, zegt het museum, zolang het gebouw maar zichtbaar is als bron van inspiratie.

Mensen die mee willen doen, kunnen zich aanmelden via de site van het Groninger Museum. Ze krijgen dan een uitnodiging om hun ‘piece of cake’ op zaterdag 1 november naar het museum te brengen. Een deskundige jury bepaalt uiteindelijk de winnaar. Het winnende taartje komt een maand lang op de menukaart van het MendiniRestaurant te staan. Ook krijgt de winnaar een taartstandaard en een taartschep, beide ontworpen door de Italiaanse Alessandro Mendini.

De creatieve bakkers die 1 november met hun taartje naar het museum komen, kunnen dan ook een bezoek brengen aan de tentoonstelling ‘De Koning van Groningen. Jan Albert Sichterman (1692-1764)’. Jan Albert Sichterman is zonder twijfel een van de meest spraakmakende figuren uit de achttiende eeuw. Sichterman stond bekend als De Koning van Groningen en was puissant rijk. Hij was een groot verzamelaar, maar na zijn dood werd zijn collectie geveild en viel zijn verzameling uiteen. Het Groninger Museum is er in geslaagd deze stukken weer bijeen te brengen.

De tentoonstelling bevat dan ook een unieke verzameling Aziatische keramiek, prachtige portretten geschilderd door Philip van Dijk, Cornelis Troost en anderen, onwaarschijnlijk fijn knipwerk van Koster, meubelen, zilver, sits en natuurlijk herinneringen aan Clara de neushoorn, zijn huisdier in Bengalen.

www.groningermuseum.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring