Navigatie overslaan

Nieu­we Gro­ning­se bio­mas­sa­cen­ta­le Gol­den Raand’ opent deu­ren voor publiek

De splinternieuwe biomassacentrale Eneco Bio Golden Raand bij Delfzijl opent op 1 februari 2014 zijn deuren voor het publiek. Golden Raand is de grootste en meest efficiënte bio-energiecentrale van de Benelux en wordt op 31 januari officieel in gebruik genomen. Op de dag na de openingshandeling wordt de indrukwekkende centrale eenmalig opengesteld voor iedereen die een kijkje wil nemen.

Zaterdag 1 februari krijgen belangstellenden tussen 11.00 uur en 16.00 uur eenmalig de kans om de indrukwekkende centrale te bezoeken. Tijdens een rondleiding wordt het hele proces van houtsnipper tot duurzame energie uitgelegd. Ook is er een interactieve tentoonstelling, tovert een kunstenaar ter plaatse oud hout om in kunst en kunnen kinderen hun fantasie de vrije loop laten door te knutselen met resthout. De hele middag is gratis, inclusief een hapje, een drankje en voor kinderen een pannenkoeken- en poffertjesbuffet.

In Eneco Bio Golden Raand zal vanaf 31 januari zo’n 300.000 ton sloop- en afvalhout worden omgezet in groene stroom. Dat zijn elke dag 50 vrachtwagens vol. Met de verbranding van al dat hout in de centrale kunnen maar liefst 120.000 huishoudens van stroom worden voorzien. Eneco Bio Golden Raand biedt directe werkgelegenheid aan 30 medewerkers en past in de strategie van Eneco om de energievoorziening te verduurzamen.

Het adres van Eneco Bio Golden Raand is Metaalpark 20, Farmsum. Er is voldoende parkeergelegenheid op het terrein van de centrale.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring