Navigatie overslaan

Nieu­we mas­ter­op­lei­ding Rene­wa­ble Ener­gy op Han­ze­ho­ge­school Groningen

Begin september zijn de eerste studenten begonnen aan de gloednieuwe masteropleiding Renewable Energy aan de Groningse Hanzehogeschool. De opleiding maakt deel uit van de pas opgerichte Energy Academy Europe en leidt studenten op tot ingenieur op het gebied van duurzame energie. Het betreft de eerste universitaire opleiding die gevolgd kan worden aan de Hanzehogeschool.

De masteropleiding Renewable Energy is een samenwerkingsverband tussen verschillende Europese universiteiten en hogescholen. Het internationale programma bestaat uit drie semesters; in het eerste semester krijgen studenten een brede basis in duurzame techniek, het tweede semester wordt gevolgd in het buitenland waar gespecialiseerd onderzoek wordt gedaan en het derde semester vindt plaats in een onderzoeksomgeving van een bedrijf of kennisinstelling in binnen- of buitenland.

Met de unieke Groningse Energy Academy willen de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool de stad Groningen tot het belangrijkste centrum op het gebied van energieonderwijs van Nederland maken. Hiertoe worden alle bestaande onderzoeksgroepen en opleidingen op energiegebied van beide instellingen samengebracht in het nieuwe instituut.

www.energyacademyeurope.eu

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring