Navigatie overslaan

Nieu­we reken­me­tho­de Noord­hoff gepro­moot met Vir­tu­al Rea­li­ty Game

De stad-Groningse uitgever Noordhoff Uitgevers heeft onlangs een nieuwe rekenmethode voor het basisonderwijs geïntroduceerd: Getal & Ruimte Junior. Als onderdeel van de promotiecampagne voor de nieuwe rekenmethode is een Virtual Reality Game ontwikkeld, De Rekenruimte. Dit is een virtuele escaperoom waarin de speler zich een weg naar buiten rekent.

Met de introductie van Getal en Ruimte Junior speelt Noordhoff in op hedendaagse onderwijstrends, zoals de toenemende digitalisering. Niet voor niets is er een campagne ontwikkeld die recht doet aan het innovatieve karakter van de methode, aldus creatief communicatiebureau RTRN in Groningen, dat De Rekenruimte bedacht. De technische realisatie was in handen van Viemr, ook al uit de stad.

Met de VR-game De Rekenruimte, die zich afspeelt in een klaslokaal, geeft Noordhoff rekenen letterlijk en figuurlijk de ruimte. Met het spelen van de game ervaart de doelgroep namelijk spelenderwijs dat je met rekenen steeds een stap verder komt, zegt RTRN. De rekenopdrachtjes die voorbij komen in het spel komen overigens rechtstreeks uit de nieuwe methode Getal & Ruimte Junior. Daarmee is de game meer dan een gadget; het is tegelijkertijd een sample van het product, zo zeggen de makers ervan.

De aftrap van de campagne vond begin dit jaar plaats tijdens de NOT, de tweejaarlijkse vakbeurs voor onderwijsprofessionals in de Jaarbeurs Utrecht. Met succes, want bezoekers stonden in de rij om de game te spelen. De campagne wordt de komende twee jaar online en offline verder uitgerold.

De Rekenruimte kan ook zonder VR-bril gespeeld worden op www.derekenruimte.nl.

Noordhoff Uitgevers bestaat inmiddels 180 jaar en ontwikkelt les- en schoolmateriaal voor vrijwel elk onderwijsniveau, variërend van de basisschool tot het voortgezet onderwijs en het hoger onderwijs en opleidingen voor professionals. Noordhoff is ook de uitgever van de bekende De Grote Bosatlas. De Groningse uitgever is volgens eigen zeggen een van de voorlopers op het gebied van digitaal lesmateriaal.

http://www.noordhoffuitgevers.nl/wps/portal

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring