Navigatie overslaan

NNT brengt hit­se­rie Bor­gen naar toneel in tien uur duren­de voorstelling

Het is alweer bijna twee jaar geleden dat de laatste aflevering van de immens populaire Deense serie Borgen werd uitgezonden. Wie de politieke intriges en machtsspelletjes al die tijd behoorlijk heeft gemist, wordt nu op zijn wenken bediend door het Noord Nederlands Toneel (NNT). Dat brengt het verhaal van Borgen nu namelijk in een tien uur durend theaterevenement op de planken, compleet met cliffhangers, terugblikken, live muziek en diner.

In de televisieserie Borgen ontspint zich een wereld vol intriges, machtsstrijd, idealen en ambities rondom Byrgitte Nyborg, de eerste vrouwelijke premier. Haar idealisme wordt op de proef gesteld en daarnaast lijkt ze ook nog eens langzaam de controle over haar eigen gezinsleven te verliezen. In haar werk wordt ze bijgestaan door haar cynische spindoctor Kaspar, die vanwege zijn verscheurde jeugd een meedogenloos politiek spel speelt. En Kaspar raakt verwikkeld in een onmogelijke liefde met de ambitieuze journaliste Katrine, wat de integriteit van beide op het spel zet.

Het NNT brengt dit Borgen-universum nu naar het toneel. Speciaal daarvoor wordt het volledige theater omgetoverd tot Borgen (het fictieve Binnenhof). In 14 afleveringen volgt het publiek live premier Birgitte Nyborg (Malou Gorter), haar spindoctor Kasper Juul (Peter Vandemeulebroecke) en de ambitieuze journaliste Katrine Fønsmark (Anna Drijver).

Je krijgt als toeschouwer niet alleen te zien wat er zich in de politieke arena afspeelt. Je wordt ook buiten de zaal meegezogen in de wereld achter de schermen van de politiek, de redactie van de nieuwszender TV1 en dat kleine beetje privéleven van een vrouw in topfunctie. Het publiek eet tijdens Borgen zelfs mee met de acteurs. Zij krijgen smakelijke gerechten en hapjes voorgeschoteld, ontwikkeld door niemand minder dan de schrijver van de originele tv-serie (en tevens Deense topchef) Adam Price. Tussen de episodes door kun je een luchtje scheppen en door de terugblik aan het begin van een nieuwe episode, kun je ook makkelijk een aflevering missen als je een langere break wilt.

De openbare repetitie, de première en de eerste ‘gewone’ voorstelling (allen in Groningen) zijn inmiddels al uitverkocht. Wel zijn er nog kaarten voor de try-outs in de Groningse Stadsschouwburg. Na de voorstellingen in de Groningen trekt het NNT met Borgen het land in om op 11 en 12 juni de tour weer met twee voorstellingen in de Stadsschouwburg af te sluiten.

Voor meer informatie, speelsteden, data en kaartverkoop: www.nnt.nl

Fotografie: Freek van den Bergh

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring