Navigatie overslaan

Noé van Hulst benoemd tot direc­teur Gro­ning­se Ener­gy Academy

Noé van Hulst is benoemd tot directeur van de Energy Academy Europe in Groningen. Vanaf 5 januari 2012 zal Van Hulst verantwoordelijk zijn voor het opzetten van dit ambitieuze topinstituut voor onderwijs, onderzoek en innovatie op het gebied van energie. Het instituut heeft als doel om Nederland internationaal een vooraanstaande positie te geven op het gebied van energie en duurzaamheid. Hierbij zal worden samengewerkt met bedrijven, onderwijs- en onderzoeksinstellingen en het publiek.

Van Hulst is momenteel nog werkzaam als secretaris-generaal van het International Energy Forum (IEF) in de Saoedische hoofdstad Riyad, een functie die hij inmiddels vier jaar bekleedt. Daarvoor was hij directeur strategie bij het International Energy Ageny (IEA) in Parijs en werkte hij in meerdere functies voor het Ministerie van Economische Zaken, waaronder als directeur-generaal voor energie.

De eerste activiteiten van de Academy zullen starten op 1 september 2012. In de komende jaren zullen, in samenwerking met bedrijven, nieuwe opleidingen en onderzoekprojecten worden ontwikkeld. In de komende 10 jaar zullen kennisinstellingen, het bedrijfsleven en de overheid in totaal 100 miljoen euro investeren in de ontwikkeling van het instituut. Minister Verhagen heeft hiervoor in het kader van de Green Deal reeds zes miljoen euro van het rijk toegezegd.

Noé Van Hulst is benoemd door de stuurgroep van de Energy Academy Europe. Daarin hebben zitting: Voorzitter Sibrand Poppema (Voorzitter College van Bestuur Rijksuniversiteit Groningen). Gertjan Lankhorst (CEO GasTerra), Gerrit van Werven (directeur Stichting Energy Valley) en Henk Pijlman (Voorzitter College van Bestuur Hanzehogeschool).

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring